Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija

Maisto technologija (96 darbai)

Rūšiuoti pagal
  • 60 vietų prancūzų virtuvės restorano projektavimas Klaipėdoje

    Įvadas. Darbo tikslas: suprojektuoti 60 vietų restoraną "Dejeun‘er" Klaipėdoje. Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Technologinė dalis. Projektinė veikla. Technologinė programa. Technologinio proceso parinkimas, įmonės charakteristika. Technologiniai skaičiavimai. Valgiaraščio sudarymas. Technologinių kortelių sudarymas. Patiekalų maistinės ir energinės vertės paskaičiavimas. Patalpų plotų paskaičiavimas ir įrangos parinkimas. Įrangos parinkimas ir eksploatavimas. Išvados. Priedai (30 psl.).
    Maisto technologija, kursinis darbas(60 puslapių)
    2009-04-22
  • Alaus daryklos "Biržų alus" gamybos technologija

    PowerPoint pristatymas. Istorija. Šiuo metu siūlomos net 8 alus rūšis skirtingo stiprumo. Pagrindinės žaliavos. Technologinė alaus gamybos schema. Vandens paruošimo įrenginiai. Virimo skyrius. Misos nusistovėjimo katilas. Fermentacijos ir nokinimo skyrius. Filtracijos skyrius. Saikininkai. Pilstymo į stiklo butelius linija. Produkcijos sandėlis.
    Maisto technologija, pristatymas(14 skaidrių)
    2006-03-28
  • Alaus gamyba

    Įvadas. Alaus gamybos proceso apžvalga. Salyklo paruošimas. Misos paruošimas. Rauginimas. Brandinimas. Alaus fermentacijos proceso modelis. Misos virimas. Apynių įsisavinamų komponentų ekstrakcija ir transformacija. Polifenol-proteinų kompleksų susiformavimas bei nusodinimas. Vandens išgarinimas. Misos sterilizacija. Baltymų skaidymasis. Dimetilsulfido poveikis, kai misos terpė parūgštėja. Cinko (Zn) poveikis misai. Virimo analizė. Brandinimas. Neryškia logika (fuzzy-logic) pagrįsta reguliavimo sistema. Duomenų surinkimas į kompiuterį. Išvados.
    Maisto technologija, referatas(17 puslapių)
    2008-01-16
  • Alaus gamyba ir technologija

    Įvadas. Žaliavos, jų technologinis paruošimas. Salyklo paruošimo technologija. Alaus misos paruošimo technologija. Salyklo smulkinimas. Mentalo paruošimas. Skaidrinimas. Misos virimas. Fermentų naudojimas. Misos aušinimas. Separavimas. Alaus fermentavimo ir išlaikymo technologija. Alaus nokinimas. Alaus skirstymas pagal fermentacijos tipą. Alaus mielių gamybos technologija. Alaus mielių charakteristika. Alaus mielių gamybos technologija. Alaus filtravimo ir išpilstymo technologija. Išvados.
    Maisto technologija, referatas(14 puslapių)
    2007-04-17
  • Alaus gamybos technologija

    Įvadas. Žaliavos, naudojamos alaus gamyboje. Miežiai. Baltymai. Riebalai (arba lipidai). Mineralinės medžiagos. Kitos medžiagos. Salyklas. Salyklo sudėtis ir kokybė. Apyniai. Vanduo. Mielės. Alaus gamybos technologijos. Alaus misos paruošimas. Salyklo malimas. Mentalo paruošimas. Mentalo filtravimas. Misos virimas. Misos aušinimas. Misos išlaikymas nusodintuve. Misos aušinimas. Separavimas. Alaus misos rauginimas. Išlaikymas. Pagrindinis rūgimas. Prirauginimas (nokinimas). Alaus filtravimas, pasterizacija ir išpilstymas. Gatavo alaus kokybės analizė. Naujų technologijų ir optimalios technologinės schemos parinkimas alaus gamyboje. Faktoriai, įtakojantys rūgimą. Alaus gamyba cilindriniuose konusiniuose tankuose (CKT). Sistemos su imobilizuotomis mielėmis. Virimo metu naudojami priedai. Priedai. Pagerinantys skonį. Fermentų panaudojimas alaus gamyboje. Optimali alaus gamybos technologinė schema. Išvados.
    Maisto technologija, diplominis darbas(40 puslapių)
    2006-11-15
  • Alaus gamybos technologijos

    Individuali užduotis: Miežių mirkymas. Mirkymo metu miežio grūde vykstantys procesai. Miežių mirkymo būdai. Svarbiausi faktoriai, veikiantys žalio salyklo kokybę ir išeigą. Salyklo daiginimo būdai. Salyklo gamyba. Miežių daiginimo morfologiniai – biocheminiai procesai. Miežių mirkymas. Mirkymo metu miežio grūde vykstantys procesai. Miežių mirkymo būdai. Orinis – vandeninis mirkymas. Mirkymas nepertraukiamame oro ir vandens sraute. Drėkinamasis (purškiamasis) mirkymas. Orinis – drėkinamasis (purškiamasis) mirkymas. Mirkymas su prailgintom oro srauto pauzėm (pneumatinis mirkymas). Pakartotinio mirkymo metodas. Svarbiausi faktoriai, veikiantys žalio salyklo kokybę ir išeigą. Salyklo daiginimo būdai. Drėgmės kiekis. Temperatūra. Aeracijos laipsnis. Daiginimo trukmė. Grūdų kvėpavimas. Daiginimo būdai. Salyklo daiginimas padinėse salyklidėse. Dėžinės salyklidės. Salyklidė su judančia lysve. Būgninė salyklidė. Salyklo gamyba. Miežių daiginimo morfologiniai – biocheminiai procesai.
    Maisto technologija, kursinis darbas(30 puslapių)
    2006-09-25
  • Alaus gamybos technologinio proceso aprašymas. Naujausios alaus gamybos technologijos

    Įvadas. Žaliavos. Priedai. Alaus gamybos technologinė schema. Gatavo alaus kokybės įvertinimas. Naujausios produkto gamybos technologijos. Ženklinimas. Pakavimas. Alaus ydos. Laikymas. PowerPoint pristatymas (14 skaidrių).
    Maisto technologija, referatas(13 puslapių)
    2009-04-25
  • Alaus gamybos tradicijos Lietuvoje

    Įvadas. Darbo tikslas yra supažindinti skaitytoją su alaus gamybos tradicijomis Lietuvoje. Alaus atsiradimo istorija Lietuvoje. Alaus gamybos technologijos. Salyklo ruošimas. Misos paruošimas. Misos rūgimas. Alaus brandinimas. Alus dabar ir anksčiau. Išvados.
    Maisto technologija, referatas(10 puslapių)
    2010-04-01
  • Alaus kenkėjai ir jų sukeliamos ydos

    Įvadas. Darbo tikslas: Surinkti informaciją apie alaus kenkėjus ir jų sukeliamas ydas; išanalizuoti ir įsisavinti gautą informaciją. Alaus kenkėjai ir jų sukeliamos ydos. Svarbiausieji alų gadinantys mikroorganizmai. Lentelė: Mikroorganizmai, Pokyčiai. Pienarūgštės bakterijos. Actarūgštės bakterijos. Enterobakterijos. Laukinės mielės. Pelėsiniai grybai. Profilaktika. Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(9 puslapiai)
    2010-03-24
  • Alaus mielių charakteristika

    Įvadas. Mielės. Jaunų ir senų alaus mielių ląstelės. Alaus mielių dauginimosi greitis. Apatinio ir viršutinio rūgimo mielės. Gamybos kenkėjai. Alaus mielių sudėtis. Mielių nauda, bei žala. Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(8 puslapiai)
    2010-11-17
  • Audinių pokyčiai

    PowerPoint pristatymas. Metabolizmas gyvame organizme. Raumenų pokyčiai po skerdimo. Vandens sujungimo pajėgumo pokytis. PSE defektas. Raumenų audinio autolizė. Pradinis periodas. Sustingimas - Rigor Mortis. Atsileidimas-brendimas. Rekomenduojama žaliavos brandinimo trukmė. Gili autolizė. Lipidų oksidacija. Išvados: raumenų pokyčiai po skerdimo. Išvados: lipidų pokyčiai po skerdimo. Darbas iliustruotas paveikslėliais (3 skaidrės).
    Maisto technologija, pristatymas(14 skaidrių)
    2010-10-13
  • Bananas

    Įvadas. Bananas. Banano pavadinimo kilmės istorija. Bananų kilmės istorija. Bananų rūšys. Laikymas ir kokybė. Banano sudėtis. Banano maistinė sudėtis. Banano vitamininė sudėtis. Banano mineralinių medžiagų sudėtis. Banano svarba. Banano teikiama nauda. Banano teikiama žala. Banano moksliniai tyrimai. Naudingi patarimai. Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(15 puslapių)
    2011-03-01
  • Cheminė mėsos sudėtis

    PowerPoint pristatymas. Gyvulio organizmo sudėtis. Organiniai komponentai-baltymai. Baltymo cheminė sudėtis. Baltymo struktūra. Baltymo molekulės struktūra. Baltymų savybės ir technologinės problemos. Kolagenas. Aktinas, miozinas. Mioglobinas. Mioglobino sąveika su deguonimi. Mioglobino molekulė, sąveika su O2. Mioglobino reakcija su dujomis. Nebaltyminės medžiagos. Ekstraktinės neazotinės medžiagos. Ekstrakt. azotinės medžiagos. Lipidai - funkcijos. Lipidų sudėtis. Riebalų rūgštys skirstomos pagal. Lipidų savybės. Riebalų rūgščių kompozicijos. Omega-3,-6. Kiti svarbūs lipidai. Lipidai ir technologinės problemos. Vitaminai. Vitaminai ir technologinės problemos. Neorganinės medžiagos. Neorganinės medžiagos ir technologinės problemos. Išvados. Darbas iliustruotas paveikslėliais (5 skaidrės).
    Maisto technologija, pristatymas(34 skaidrės)
    2010-10-11
  • Cukrus kaip konservantas

    Technologių procesų chemijos savarankiškas darbas. Įvadas. Cukraus kaip konservanto reikšmė maisto produktams. Konservanto cheminės ypatybės. Cukraus ypatybės. Cukraus poveikis mikroorganizmams. Cukraus gamyba. Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(7 puslapiai)
    2010-01-08
  • Desertinių patiekalų ruošimo organizavimas restorane

    Įvadas. Valgiaraštis. Lankytojų skaičiaus pagrindimas. Gamintinų patiekalų skaičius. Atskirų patiekalų grupių santykio procentinė išraiška. Gamintinų patiekalų skirstymas. Žaliavų skaičiavimas. Tiekėjų parinkimas. Tiekėjų pasirinkimo pagrindimas. Darbo jėgos skaičiavimas. Darbo jėgos skaičiavimas pagal laiko normą. Įrengimų parinkimas. Išvados.
    Maisto technologija, kursinis darbas(14 puslapių)
    2009-02-28
  • Dešrų kimštuvai

    Žodynėlis. Įvadas. Kimštuvų tipai. Dešrų kimšimas. Kimštuvai turi atitikti šiuos technologinius reikalavimus. Kimštuvai. Kimštuvų palyginimai. Kimštuvų konstrukcinei priežiūros ypatumai. Bendros įrenginių eksploatavimo taisyklės. Išvados.
    Maisto technologija, referatas(9 puslapiai)
    2009-04-16
  • Duonos gaminių gedimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena

    Įvadas. Darbo tikslas plačiau aptarti mikrobų poveikį duonai, mikrobinį duonos gedimą bei maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higieną. Mikrobinis duonos gedimas. Bulvinė liga. Kreidinis duonos gedimas. Duonos pigmentacija. Duonos pelėjimas. Maisto produktų gamybos darbuotojų asmens ir darbo higiena. Higienos normos maisto gamybos patalpoms. Higienos normos maisto gamybos įmonių įrengimams, inventoriui. Higienos reikalavimai maisto gamybos įmonių darbuotojams. Išvados.
    Maisto technologija, referatas(10 puslapių)
    2010-04-01
  • Duonos kepimo technologija

    Įvadas. Darbo tikslas: Išnagrinėti duonos gamybos technologiją. Duonos asortimentas. Žaliavos. Duonos gamybos technologija. Miltų paruošimas. Tešlos paruošimas. Tešlos rūgimas. Duonos kepimas. Duonos aušinimas ir laikymas. Duonos kokybės reikalavimai. Išvados.
    Maisto technologija, referatas(20 puslapių)
    2010-06-02
  • Duonos mikrobiologija

    Įvadas. Kvietinės tešlos mikroflora. Ruginės tešlos mikroflora. Duonos raugai. Žaliavų mikroorganizmai ir jų šaltiniai. Duonos gedimas. Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(6 puslapiai)
    2010-08-24
  • Duonos raugo gamybos proceso tyrimas ir duonos kepimas su mielėmis ir be jų

    PowerPoint pristatymas. Darbo tikslas. Hipotezė. Darbo priemonės. Darbo eiga. Ruošiant ruginę tešlą. Duonos raugo paruošimas. I-asis etapas. II-asis, III - asis ir IV-asis etapai. V-asis etapas. Duonos plikinio paruošimas. Duonos tešlos paruošimas. Ruošiama tešla ir kepamos duonos. Duonos matmenys. Išvados.
    Maisto technologija, pristatymas(21 skaidrė)
    2012-01-25
Puslapyje rodyti po