Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Alaus gamybos technologija
   
   
   
-4
naudingas 0 / nenaudingas -4

Alaus gamybos technologija

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647
Aprašymas

Įvadas. Žaliavos, naudojamos alaus gamyboje. Miežiai. Baltymai. Riebalai (arba lipidai). Mineralinės medžiagos. Kitos medžiagos. Salyklas. Salyklo sudėtis ir kokybė. Apyniai. Vanduo. Mielės. Alaus gamybos technologijos. Alaus misos paruošimas. Salyklo malimas. Mentalo paruošimas. Mentalo filtravimas. Misos virimas. Misos aušinimas. Misos išlaikymas nusodintuve. Misos aušinimas. Separavimas. Alaus misos rauginimas. Išlaikymas. Pagrindinis rūgimas. Prirauginimas (nokinimas). Alaus filtravimas, pasterizacija ir išpilstymas. Gatavo alaus kokybės analizė. Naujų technologijų ir optimalios technologinės schemos parinkimas alaus gamyboje. Faktoriai, įtakojantys rūgimą. Alaus gamyba cilindriniuose konusiniuose tankuose (CKT). Sistemos su imobilizuotomis mielėmis. Virimo metu naudojami priedai. Priedai. Pagerinantys skonį. Fermentų panaudojimas alaus gamyboje. Optimali alaus gamybos technologinė schema. Išvados.

Ištrauka

Pirmą kartą daugiau kaip prieš 5000 metų apie alų smulkiai aprašė šumerai, gyvenę derlingoje žemėje tarp Tigro ir Eufrato (dabartinėje Irako valstybėje). Jie išrado raštą, o tarp išlikusių ant molinių lentelių įrašų paminėta daugiau kaip 20 alaus rūšių. Taip pat yra nemažai receptų, kuriuose alus – viena iš sudėtinių dalių. Viena alaus rūšis, vadinama sikaru, buvo labai svarbi šumerų kultūroje. Šį alų vartojo garbindami dievus, tai buvo užmokestis darbininkams ir ligonių maistas. Buvo tikima, kad jo sukeliamas svaigulys padeda dvasiškai tobulėti.
Nors žinomos ankstyvosios Viduriniųjų Rytų civilizacijos ir tobulino aludarystės meną, tačiau jos nebuvo pirmosios. Niekas tuo metu nesuprato, kaip vyksta fermentacija, tačiau tai padaryti nebuvo sunku. Daug aludarių dar prieš pradedant viešpatauti faraonams, gamindavo alkoholį iš grūdų. Alkoholiniai gėrimai alaus darybos principu buvo gaminami beveik visame pasaulyje. Visi senovės aludariai buvo įsitikinę, kad jų daromas alus yra dievų dovana [1,2].
Taip nuo senovės iki šių laikų žmonės nenustoja mėgautis alaus skoniu. Alus vis populiarėja. Tai reiškia, kad padidėja pagaminto alaus apyvarta. Iškyla pagrindinė problema – kaip pagaminti alaus daugiau ir greičiau. Tam ir sukuriamos naujos technologijos.
Darbo tikslas: išnagrinėti naujas alaus gamybos technologijas ir parengti optimalią alaus gamybos schemą. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-11-15
DalykasMaisto technologijos diplominis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasDiplominiai darbai
Apimtis40 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis2.17 MB
AutoriusMantas
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2006 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaVilniaus Gedimino Technikos Universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Alaus gamybos technologija [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Diplominiai darbai
  • 40 puslapių 
  • Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas / 4 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-4
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą