Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Maisto higienos praktikos ataskaita: maisto produktų gamybos įmonėje UAB "Grimeda" ir gyvulių skerdimo įmonėje UAB "Avirgineda"
   
   
   
-2
naudingas +1 / nenaudingas -3

Maisto higienos praktikos ataskaita: maisto produktų gamybos įmonėje UAB "Grimeda" ir gyvulių skerdimo įmonėje UAB "Avirgineda"

  
 
 
123456789101112131415
Aprašymas

Įvadas. Teorinių žinių ir įgūdžių pritaikymas mėsos produktų gamybos ir pardavimo įmonėje UAB "Grimeda". Susipažinimas su gyvulių skerdimo technologija UAB "Avirgineda". Higienos ir sanitarijos reikalavimai, taikomi maisto perdirbimo įmonėje. Bendrieji reikalavimai maisto patalpoms. Reikalavimai įrengimams. Maisto atliekos. Vandens tiekimas. Asmens higiena. Maisto produktams taikomos nuostatos. Maisto produktų vyniojimui ir pakavimui taikomi reikalavimai. Laboratoriniai tyrimai. Gyvulių skerdimo technologija (kiaulių). RVASVT — kompleksinė maisto saugumo užtikrinimo sistema. RVASVT sistemos 7 principai. 4 RVASVT principas. Monitoringo sistemos sudarymas kiekvienam SVT. 5 RVASVT principas. Korekcinių veiksmų nustatymas. 6 RVASVT principas. Patikrinimas. 7 RVASVT principas. Dokumentų ir įrašų vedimas. Išvados.

Ištrauka

Kokybiški ir saugūs maisto produktai užtikrina žmogaus sveikatą ir gerovę, nes jie sudaro galimybes įtvirtinti gamybos ir vartojimo grandies tarpusavio pasitikėjimą. Svarbu tai, kaip pačioje įmonėje laikomasi higienos ir sanitarijos keliamų reikalavimų, ar vykdoma sanitarinė kontrolė gamybos technologijos metu,ar laikomasi temperatūrinio rėžimo kontrolės, ar atliekama į įmonę tiekiamos žaliavos kokybės ekspertizė, ar vedami kokybės kontrolės dokumentai. Šiuos keliamus reikalavimus turi įgyvendinti tam, kad galutinio produkto vartotojas gautų kokybišką, saugų, tinkamą vartoti produktą. Įmonė turi taikyti RVASVT, t.y. rizikos veiksnių analizę svarbiausiuose valdymo taškuose, sistemą, geros higienos, bei geros gamybos taisykles, kad užtikrintų produkto saugumą.
Įgytas teorines žinias ir įgūdžius teko pritaikyti uždarojoje akcinėje bendrovėje "Grimeda". Ši UAB "Grimeda" yra Šilalės rajone, Džiaugėnų km. Įmonės specializacija — mėsos produktų gamyba ir pardavimas. Lietuvoje UAB "Grimeda" dirba pagal BVQI Denmark A/S patvirtintą RVASVT Vadybos sistemą. Pagrinde gamyba rūkytų ir virtų dešrų gamyba, mėsos vyniotinių, šaltai, karštai rūkytų kiaulienos ir jautienos gabalinių gaminių gamyba. Karštai rūkytų paukštienos gabalinių gaminių gamyba, virtų paukštienos dešrų gamyba, mėsos išpjaustymas ir malimas. UAB "Grimeda" buvo įkurta ir pradėjo gamybą 1995 metais. Patyrimas, sukauptas per keletą darbo metų, leidžia įmonei didinti našumą keletą kartų, išlaikant gausų gaminių asortimentą, aukštą kokybę. Šiuo metu išplėstame gamybos ceche mėsos perdirbimui skirti įrengimai nuolat atnaujinami ir papildomi. Pačioje įmonėje dirba patyrę specialistai, kurie dalyvauja seminaruose, vykdomuose Danijoje, Vokietijoje, Lenkijoje. Įmonės įkūrimo tikslas buvo ir lieka aukšta mėsos produktų kokybė. Visa produkcija pagaminama pagal naujausią technologiją. Įmonė naudoja galvijų, kiaulių mėsą, geros kokybės prieskonius ir apvalkalus.UAB "Grimeda" pristato savo gaminius daugeliui parduotuvių Lietuvos Respublikoje. Teko matyti kaip atrodo vizualiai ir išbandyti šios įmonės pagamintus gaminius ir įvertinti jų, paruoštų gaminių skonį ir kokybę( kaip galutiniam vartotojui). Šiuo metu didžiausias įmonės siekis galutinai atnaujinti įrengimus, tam kad butų didesnis darbo našumas ir toliau į rinką tiektų didesnį kiekį pagamintų gaminių.
Teko susipažinti ir su gyvulių skerdimo technologija, šiuo atveju kiaulių skerdimo technologija. Skerdimo technologijos procesą teko matyti UAB "Avirginedoje". Ši įmonė tiekia gyvulių žaliavą į mėsos perdirbimo įmones. Jų tikslas siekti kokybiškai paruošti mėsos kilmės žaliavą, pagal reikalavimus atlikti skerdimo technologiją. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2008-11-07
DalykasMaisto technologijos praktikos ataskaita
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis24 KB
AutoriusAurelija
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2008 m
Klasė/kursas4
Mokytojas/DėstytojasA. Stimbirys
Švietimo institucijaLietuvos sveikatos mokslų universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto higiena praktikos ataskaita [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Praktikos ataskaitos
  • 14 puslapių 
  • Lietuvos sveikatos mokslų universitetas / 4 Klasė/kursas
  • A. Stimbirys
  • 2008 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
-3
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą