Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Mėsos gaminių (dešrų) technologija: perdirbimas, laikymas
   
   
   
3
naudingas +4 / nenaudingas -1

Mėsos gaminių (dešrų) technologija: perdirbimas, laikymas

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526272829
Aprašymas

Įvadas. Mėsos gaminių (dešrų) klasifikacija. Mėsos gaminių (dešrų) asortimentas. Virtos dešros. Virtos dešrelės ir sardelės. Kepeninės dešros ir paštetai. Kraujinės dešros. Slėgtainiai. Virtos rūkytos dešros ir dešrelės. Rūkytos dešros. Mėsos gaminių (dešrų) technologinės schemos bei jų laikymo. Taisyklės. Virtų dešrų gamybos technologinė schema. Virtų dešrelių ir sardelių technologinė schema. Karštai rūkytų dešrų gamybos technologinė schema. Virtų rūkytų dešrų gamybos technologinė schema. Šaltai rūkytų dešrų gamybos technologinė schema. Kraujinių dešrų gamybos technologinė schema. Slėgtainių gamybos technologinė schema. Kepeninių dešrų ir paštetų gamybos technologinė schema. Vytintos dešros. Dešroms gaminti naudojami įrenginiai. Dešrų gamybos veterinarinė–sanitarinė kontrolė. Perdirbimo įmonės Lietuvoje gaminančios mėsos gaminius (dešras). AB "Krekenavos agrofirma". Dešrų jusliniai kokybės reikalavimai. Dešrų ydos. Lietuvos mėsos gaminių standartas LST 1919:2003. Bendrieji reikalavimai. Pakavimas. Ženklinimas. Priėmimas. Tyrimo metodai. Gamintojo garantija. Išvados.

Ištrauka

Dažniausiai gaminami mėsos gaminiai yra dešros. Šiuolaikinėje rinkoje jų yra labai platus asortimentas ir jis kuo toliau tuo labiau yra plečiamas. Taigi kiekvienas vartotojas gali laisvai pasirinkti jam tinkamiausią bei mėgiamiausią. Be to, kad dešrų asortimentas yra labai platus, dar vienas pliusas yra tas, kad jos yra patvarios (ypač rūkytos), negreitai genda, patogios vartoti maistui todėl ir turi didelę paklausą. Mes pasirinkome šią mėsos gaminių grupę, nes mums pačioms buvo įdomų sužinoti apie siūlomų dešrų asortimentą, jų gamybos technologiją bei procesą, bei joms keliamus kokybės reikalavimus.
1. MĖSOS GAMINIŲ (DEŠRŲ) KLASIFIKACIJA

Sukimšta į natūralią ar dirbtinę žarną susmulkinta, sumaišyta su kai kuriais priedais bei prieskoniais ir specialiai termiškai apdorota mėsa vadinama dešra. Visos dešros, išskyrus žalias dešreles yra gatavi produktai ir prieš vartojant jų papildomai apdoroti nereikia. Todėl, gaminant dešras, reikia labai griežtai laikytis visų sanitarijos ir technologijos reikalavimų.
Palyginti su kitais mėsos gaminiais dešros yra paklausesnės, nes turi nemažai privalumų:
• yra termiškai ar netermiškai apdorotos, paruoštos vartoti;
• savo maistine verte dažnai pranoksta mėsą;
• gali būti geros kokybės, nors pagamintos iš prastesnės mėsos;
• gali būti gaminamos su krauju, mėsos nuopjovomis, subproduktais ir kita vertinga žaliava, kuri netinka tiesiogiai realizuoti.
Pagal tai, iš kokios žaliavos pagamintos, dešros skirstomos į: mėsos, subproduktų, kraujinės.
Termiškai apdorotos dešros:
• virta dešra;
• virta dešrelė;
• sardelė;
• kepamoji dešrelė;
• kepta dešra;
• virta rūkyta dešra;
• karštai rūkyta dešra;
• sterilizuota dešra;
• sterilizuota dešrelė.

Netermiškai apdorotos dešros:
• šaltai rūkyta dešra;
• skilandis;
• rūkyta tepamoji dešra;
• vytinta dešra;
• tepamoji dešra. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-04-03
DalykasPramonės ir gamybos kursinis darbas
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasKursiniai darbai
Apimtis28 puslapiai 
Literatūros šaltiniai6
Dydis470.19 KB
AutoriusSimona
Viso autoriaus darbų8 darbai
Metai2008 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasPalaitytė
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
FakultetasAgrotechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Mesos gaminiu (desru) technologija perdirbimas laikymas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 28 puslapiai 
  • Vilniaus kolegija / 3 Klasė/kursas
  • Palaitytė
  • 2008 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+4
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą