Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Šaltai rūkytų dešrų gamybos įranga
   
   
   
naudingas +2 / nenaudingas -2

Šaltai rūkytų dešrų gamybos įranga

  
 
 
123456789101112131415161718192021222324
Aprašymas

Įvadas. Santrauka. Darbo tikslas – nagrinėti įrangos įtaką šaltai rūkytų dešrų kokybei. Darbo uždaviniai. Įvadas. Informacinių šaltinių apžvalga. Technologinio proceso srauto diagrama su įranga. Technologinių įrengimų parinkimas. Įrenginių darbo laiko skaičiavimas ir grafikas. Įrenginių sąvadas ir jų užimamų plotų skaičiavimas. Įrenginių priežiūros programa ir montavimo ypatumai. Išvados.

Ištrauka

Mėsa – vienas vertingiausių maisto produktų pilnaverčių gyvūninės kilmės baltymų šaltinis, nuo augalinių skiriasi aminorūgščių balansu, didesniu nepakeičiamų aminorūgščių kiekiu. Mėsa ir jos produktai susideda iš biologiškai aktyvių medžiagų – nepakeičiamų riebalų rūgščių, riebaluose tirpių vitaminų, B grupės vitaminų, makro ir mikroelementų, yra labai kaloringa ir gerai pasisavinama.
Dešra – tai produktas, pagamintas iš smulkintos ir sumaišytos su įvairiais maistiniais priedais bei prieskoniais mėsos, sukimštos į paruoštas gyvulių žarnas t.y.natūralius ar dirbtinius apvalkalus ir apdorotas pagal atitinkamą technologiją. Šaltai rūkytos dešros gaminamos iš subrendusių gyvulių mėsos. Geriausiai tam tinka kumpiai ir mentės. Pjaustoma atšaldyta arba atšildyta mėsa. Gaminant dešras naudojami prieskoniai, nitritinė druska, startinės kultūros, GDL, bio priedai.
Ši tema aktuali tuo kad kiekvienam gamintojui ir pirkėjui yra svarbu dešrų kokybė. Todėl svarbu išsiaiškinti nuo ko priklauso ir kas lemia šaltai rūkytų dešrų kokybę.
Darbo tikslas analizuoti šaltai rūkytų dešrų gamybos įrangą. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-04-06
DalykasPramonės ir gamybos kursinis darbas
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasKursiniai darbai
Apimtis20 puslapių 
Literatūros šaltiniai3
Dydis61.11 KB
AutoriusVirginija
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2009 m
Klasė/kursas4
Mokytojas/DėstytojasD. Marcinkevičienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Saltai rukytu desru gamybos iranga [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 20 puslapių 
  • Kauno kolegija / 4 Klasė/kursas
  • D. Marcinkevičienė
  • 2009 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+2
-2
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą