Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Maisto higienos praktikos ataskaita: žuvies perdirbimas UAB "Norvelita"
   
   
   
naudingas +2 / nenaudingas -2

Maisto higienos praktikos ataskaita: žuvies perdirbimas UAB "Norvelita"

  
 
 
123456789101112131415161718192021
Aprašymas

Įvadas. Šaltai rūkytos pjaustytos lašišos gamybos cecho RVASVT sistema. Technologinio srauto schema. Potencialūs produkto ir maistinių žaliavų rizikos veiksniai. Atšaldytos lašišos ar upėtakio kokybės įvertinimas. Šaldytos lašišų filė kokybės įvertinimas. Paruoštų realizavimui gaminių rizikos veiksnių įvertinimas. Žaliavų rizikos veiksnių įvertinimas. Vidaus audito vadyba. Patalpų ir teritorijos priežiūros programa. Asmeninė darbuotojų higiena. Žaliavos priežiūra. Atliekos. Sanitarijos priežiūros programa. Valymo metodai. Gatavo produkto kokybės kontrolė. Išvados, pastabos, pasiūlymai.

Ištrauka

Visą mėnesį, tai yra, nuo liepos 2d. iki rugpjūčio 1d. maisto higienos praktiką atlikau jungtinėje Lietuvos ir Norvegijos įmonėje UAB "NORVELITA".
1995 metais, sujungus Lietuvos ir Norvegijos privatų kapitalą, Gabšių kaime, Raseinių Seniūnijoje, buvo įkurta Lietuvos ir Norvegijos uždaroji akcinė bendrovė " NORVELITA".
Pastoviai investuojant į gamybos plėtrą, diegiant naujausias technologijas, įsigyjant moderniausius įrengimus, keliant personalo kvalifikaciją, UAB "Norvelita" tapo viena iš didžiausių ir moderniausių, tarptautinį pripažinimą turinti, žuvies perdirbimo įmonių šalyje.
Šiandien įmonėje veikia keturi gamybos padaliniai, kur gaminami kulinariniai sūdytos ir marinuotos silkės gaminiai, rūkytų ir marinuotų lašišų gaminai, įvairios karšto ir šalto rūkymo žuvys, surimi krabų skonio gaminiai. Bendrovėje dirba daugiau kaip 350 žmonių. Įmonė perdirba iki 1000 tonų žaliavos per mėnesį pagamindama ir parduodama aukščiausios kokybės produkciją, atitinkančią Europos Sąjungos ir Lietuvos standartus.
Nuo 2003 metų įmonė pradėjo aktyvų bendradarbiavimą eksportuojant produkciją į Vokietiją, Daniją, Švediją, Belgiją, Airiją, Jungtines Amerikos Valstijas, Rusiją, kaimynines šalis—Latviją, Estiją ir kitur.
Bendrovės veikla: šaldytos žuvies importas, eksportas, žuvies šaldymas, žuvies produktų gamyba, šaldytos žuvies ir žuvies produktų didmeninė ir mažmeninė prekyba.
Aukštos kokybės produktų gamybai reikalinga tinkama žaliava, kuri yra importuojama iš Norvegijos, Švedijos, Islandijos, Ispanijos, Airijos, Kanados, Jungtinių Amerikos Valstijų, Aliaskos, Tailando, Čilės, Vietnamo, Argentinos, Kinijos, ir kitų pasaulio šalių. Importuojamos žaliavos kokybė tikrinama bendrovės modernioje mikrobiologinių tyrimų laboratorijoje.
Didžiausias investicijas bendrovė skiria produkcijos kokybės gerinimui, bei gamybos plėtrai.
Todėl UAB "Norvelita" yra sėkmingai praėjusi tarptautinius auditus tokius kaip IFS, IBEN (įmonės veikla vykdoma pagal ISO 9000 ir RSVT) ir turi leidimus eksportuoti gaminamą produkciją į Europos Sąjungos šalis ir Rusiją.
Kiekvienais metais uždaroji akcinė bendrovė "Norvelita" dalyvauja didžiausiose tarptautinėse parodose Vokietijoje bei Belgijoje ir garsina ne tik savo prekės ženklą KOKO arba Norvelita, bet sutinka gaminti ir užsienio klientų privačių prekinių ženklų produkciją.
Dabar plačiau įsigilinsime į pačios įmonės veiklą. Apžvelgsime įdiegtą RVASVT sistemą, vedamą sanitariją, higieną, produkto kokybės kontrolę na ir, žinoma, trumpai apžvelgsime pačią gamybos technologiją. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2008-10-17
DalykasMaisto technologijos praktikos ataskaita
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis19 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis44.71 KB
AutoriusAirina
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2008 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasK. Mažeika
Švietimo institucijaLietuvos sveikatos mokslų universitetas
FakultetasVeterinarijos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto higienos praktikos ataskaita [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Praktikos ataskaitos
  • 19 puslapių 
  • Lietuvos sveikatos mokslų universitetas / 3 Klasė/kursas
  • K. Mažeika
  • 2008 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+2
-2
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą