Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Nenutrūkstamo alaus fermentacijos proceso automatizavimas
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Nenutrūkstamo alaus fermentacijos proceso automatizavimas

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435
Aprašymas

Užduotis. Technologinis aprašas. Automatizavimo schemos veikimo aprašas. Eksperimentinis objekto reakcijos kreivės gavimas 6 Objekto reakcijos kreivės aproksimavimas. Objekto reakcijos kreivės aproksimavimas inžineriniu metodu, 1-os eilės perdavimo funkcija. Objekto reakcijos kreivės aproksimavimas inžineriniu metodu, 2-os eilės perdavimo funkcija. Objekto reakcijos kreivės aproksimavimas plotų (simujų) metodu. Geriausiai objekto reakcijos kreivę aproksimuojančios perdavimo funkcijos nustatymas mažiausių kvadratų metodu. Trikdžių skaičiavimas. ARS struktūrinė schema. Reguliavimo dėsnio parinkimas. Grafinis – analizinis reguliatoriaus derinimo parametrų apskaičiavimo metodas. Išvados.

Ištrauka

Alaus gamybos linija žymiai pasikeitė per dešimt metų. Smulkios alaus daryklos, kur dauguma gamybos operacijų buvo vykdomos rankiniu būdu, visiškai paseno. Gamybos linija buvo gremėzdiška ir neefektyvi. Visi procesai mažose alaus daryklose buvo valdomi bei reguliuojami pačio aludario ir keliolikos kvalifikuotų darbuotojų, kurie paleisdavo bei stabdydavo mašinas, sukinėdavo sklendes, valydavo vamzdynus, įrangą. Ir taip viską darydavo cikliškai. Alaus paklausa didėjo. Reikėjo plėsti gamybą, todėl geriausias variantas buvo mažų gamyklėlių susijungimas į didesnes. Kita dalis smulkių alaus daryklų pradėjo bankrutuoti dėl to kad, gamybos kaštai mažose daryklose buvo žymiai didesni negu didelėse. Vystantis masinei gamybai, reikėjo užtikrinti aukštą produkcijos kokybę, prekė turėjo atitikti tarptautinius higienos reikalavimus.
Reikėjo vis didesnių talpų ir didesnio jų kiekio, vamzdynai, vykdymo mechanizmai turėjo būti sudėtingesni. Didelę dalį elektros variklių, turbinų, siurbiu, konvejerių reikėjo įjunginėti bei išjunginėti. Visa tai padidino gamybos kaštus. Padidėjo operacijų skaičius, kur kiekvienai jų reikėjo atskiro darbininko rankiniam valdymui, kintamųjų bei parametrų matavimui. Reikėjo pastoviai stebėti vidines procesų būsenas, daug kartų matuoti įėjimo/išėjimo kintamuosius. Šis darbas žmogui buvo per sunkus. Dėl mažos klaidos matuojant ar reguliuojant buvo galima pridaryti labai didelių nuostolių. Kiekvienas alaus technologijos žingsnis turėjo vykti tam tikrą nustatytą laiką. Kad būtų užtikrinta produkto kokybė, reikėjo stabiliai palaikyti proceso parametrus. Norint palaikyti tam tikras CO2, substrato, biomasės, deguonies, alkoholio koncentracijas tirpaluose, kintamieji turėjo kisti nustatytose ribose.
Reikėjo ieškoti gamybos būdo, kuris patenkintų visus reikalavimus išvardintus aukščiau. Vienintelė išeitis buvo automatizuoti gamybos liniją. Automatizuota gamybos linija padarė perversmą alaus pramonėje. Padidėjo produkto kokybė, buvo aukšti higienos reikalavimai, atsilaisvino daug darbo jėgos. Visi procesai tapo valdomi įrengimų. Užteko vieno ar tik kelių operatorių visam procesui valdyti.
Šiandien technologiniai procesai yra tokie sudėtingi, kad matematiniams modeliams sudaryti yra sprendžiamos įvairios diferencialinių lygčių sistemos. Skaičiavimus apsunkina diferencialinių lygčių kiekis, kurių visam procesui gali siekti net iki kelių šimtų. Dėl to į pagalbą yra pasitelkiami kompiuteriai, kur objekto matematinio modelio sudarymui yra taikomi skaitmeniniai metodai. Šiandien kompiuteris ir valdiklis atlieka svarbų vaidmenį alaus gamybos pramonėje, tik vienur tai yra išvystyta stipriau kitur silpniau. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2005-11-16
DalykasPramonės ir gamybos diplominis darbas
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasDiplominiai darbai
Apimtis32 puslapiai 
Literatūros šaltiniai3
Dydis244.07 KB
AutoriusPirmininkas
Viso autoriaus darbų5 darbai
Metai2005 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaKauno Technologijos Universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Nenutrukstamo alaus fermentacijos proceso automatizavimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Diplominiai darbai
  • 32 puslapiai 
  • Kauno Technologijos Universitetas / 4 Klasė/kursas
  • 2005 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą