Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>60 vietų prancūzų virtuvės restorano projektavimas Klaipėdoje
   
   
   
-1
naudingas +2 / nenaudingas -3

60 vietų prancūzų virtuvės restorano projektavimas Klaipėdoje

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970
Aprašymas

Įvadas. Darbo tikslas: suprojektuoti 60 vietų restoraną "Dejeun‘er" Klaipėdoje. Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Technologinė dalis. Projektinė veikla. Technologinė programa. Technologinio proceso parinkimas, įmonės charakteristika. Technologiniai skaičiavimai. Valgiaraščio sudarymas. Technologinių kortelių sudarymas. Patiekalų maistinės ir energinės vertės paskaičiavimas. Patalpų plotų paskaičiavimas ir įrangos parinkimas. Įrangos parinkimas ir eksploatavimas. Išvados. Priedai (30 psl.).

Ištrauka

Viešojo maitinimo įmonės vis labiau populiarėja, dėl spartėjančio gyvenimo tempo, žmonių užimtumo, todėl įvairaus profilio maitinimo įmonės turi skirti labai didelį dėmesį lankytojų poreikiams patenkinti. Įmonės turi ieškoti įvairių sprendimų darbo našumui didinti, patiekalų gaminimo technologijai, aptarnavimui. Kad restoranas pritrauktų kuo daugiau nuolatinių klientų ir kad kiekvienam apsilankiusiam sudarytų jaukumo įspūdį, yra didelis uždavinys. Todėl steigdama naują maitinimo įmonę Klaipėdoje , į tai kreipsiu didelį dėmesį.
Temos aktualumas: Klaipėdoje tokio pobūdžio restorano nėra, todėl restoranas "Dejeun‘er" yra reikalingas. Šiame restorane bus galima paskanauti tiek klasikinės prancūzų virtuvės patiekalų teik dabartinės, patiekalų madas diktuojančios virtuvės. Restoranas bus įsteigtas ramioje, jaukioje vietoje, todėl numatomas nemažas lankytojų srautas.
Darbo problema: Išnagrinėjusi situaciją ir surinkusi informaciją apie tai, jog šioje aplinkoje nėra šiuolaikiškos, vartotojo poreikius patenkinančios maitinimo įmonės, pasirinkau restorano projektavimą senamiesčio mikrorajone.. Tai palanki vieta, nes Klaipėdoje daug turistų, taigi lankytojai bus ne tik vietiniai gyventojai, tai bus naudinga būsimam verslui. Didelį dėmesį skirsiu maloniam lankytojų aptarnavimui, jaukiam prancūziškam interjerui, patiekalų gaminimui su nauja, higienos normas ir reikalavimus atitinkančia įranga, todėl sumažės darbo sąnaudos, bus gaminamas sveikesnis maistas.
Darbo objektas: restorano projektavimas.
Darbo tikslas: suprojektuoti 60 vietų restoraną "Dejeun‘er" Klaipėdoje.
Darbo uždaviniai:
• Išnagrinėti mokslinę techninę literatūrą, norminius aktus ir maisto saugos reikalavimus maitinimo įmonėms;
• Atlikti technologinius skaičiavimus atsižvelgiant į RVASVT reikalavimus;
• Nubraižyti restorano patalpų išdėstymo planą.
Darbo metodai: informacijos šaltinių analizė, maitinimo įmonės patalpų plano braižymas

Kursiniame darbe projektuodama prancūzų virtuvės restoraną ,,Dejeun‘er ‘‘ , naudojausi įvairiais informaciniais šaltiniais.
Projektuojant bet kokio pobūdžio maitinimo įmonę reikia atsižvelgti į darbo, gamybos organizavimą, mitybą, geresnį maisto patiekimą vartotojui. Maitinimas turi būti organizuotas taip, kad valgydamas žmogus galėtų pailsėti, ramiai ir kultūringai praleisti laiką. Taip pat labai svarbu užtikrinti geras darbo sąlygas darbuotojams, tinkamai suplanuoti gamybines, buitines, administracines ir kt. patalpas.
Taip pat projektuodama restoraną didelį dėmesį skyriau statybų projektavimo nuostatam, higienos normoms, taisyklėms ir LR Maisto įstatymo nuostatam.
Bendri reikalavimai projektuojant įmonę:
• Viešojo maitinimo įmonės statybos ar rekonstrukcijos projektas turi būti parengtas, vadovaujantis galiojančiais statybų projektavimo nuostatais bei higienos normomis ir taisyklėmis. Jei projektas netipinis, turi būti teritorijos visuomenės sveikatos centro išvada, kad projektas atitinka higienos reikalavimus.
• Kiekviena viešojo maitinimo įmonė privalo turėti nustatyta tvarka išduotą leidimą – higienos pasą verstis komercine – ūkine veikla.
• Turi būti suprojektuota, pastatyta ir įrengta taip, kad maitinimo įmonė nekeltų grėsmės aplinkai bei žmonių sveikatai.
• Pastatyta ar rekonstruota įmonė pradedama eksploatuoti tik gavus teritorijos visuomeninės sveikatos centro leidimą [20, 27 p.].
Kursiniame darbe, projektuodama kursinį darbą, ypatingą didelį dėmesį skirsiu patiekalų ruošimui, apipavidalinimui, jų patiekimui lankytojui. Todėl norėdama, kad restoranas atitiktų visus keliamus reikalavimus, gamyboje taikysiu pažangius technologinius procesus ir įrangą jiems atlikti. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-04-22
DalykasMaisto technologijos kursinis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis60 puslapių 
Literatūros šaltiniai7
Dydis101.77 KB
Autoriuslaima
Viso autoriaus darbų4 darbai
Metai2009 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasLekt. V. Karbauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word 60 vietu prancuzu virtuves restorano projektavimas Klaipedoje [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 60 puslapių 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Lekt. V. Karbauskienė
  • 2009 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+2
-3
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą