Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Prancūziško valgiaraščio įdiegimas
   
   
   
naudingas +1 / nenaudingas -1

Prancūziško valgiaraščio įdiegimas

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970717273
Aprašymas

Įvadas. Darbo tikslas – įdiegti prancūzišką valgiaraštį ir atnaujinti dalį įrengimų. Temos teorinis pagrindimas. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Projektinė dalis. Veikla. Technologinių programų parinkimas, įmonės charakteristika. Technologinė dalis. Projekto dalis. Įrengimų parinkimas. Kokybės užtikrinimo, gamybinės sanitarijos organizavimas. Įrangos parinkimas, eksploatacija ir saugus darbas organizavimas. Valdymas. Valdymo schema. Biudžetas. Resursai. Institucinė parama. Išvados ir rekomendacijos. Anotacija.

Ištrauka

Lietuvoje daigėja kavinių, kurios skirtos tik greitam aptarnavimui ir tradiciniam asortimentui.
Lankydasi bendro profilio maitinimosi įmonėse nuspendžiau, kad dalis lankytoju pasigenda ir gurmaniškų patiekalų. Kadangi prancūžų virtuvė yra visame pasaulyje pripažinta kaip viena geriausių, tai nusprendžiau lankytojams pasiūlyti prancūziškų patiekalų įvairovę. Prancūzų virėjai laimi apdovanojimus pasauliniuose virėjų konkursuose ir iš jų tikrai yra ko pasimokyti.
Pažymėtina, kad kiekvienas Prancūzijos regionas turi savo mėgstamus patiekalus. Pavyzdžiui, Normandijoje į sriubas dedami riešutai, Bretanėje – pilamas actas, o Ruanas garsėja patiekalais iš anties, Elzasas ir Lotaringija laikoma raugintų kopūstų tėvyne. Šiaurės ir centriniuose rajonuose dažniau vartojamas sviestas, pietuose – aliejus.
Prancūzų stalas išsiskiria didžiulia patiekalų įvairove. Maistas paprastai patiekiamas mažomis porcijomis. Tiesa, restoranuose patiekalų pasirinkimas kiek ribotas, tačiau visi patiekalai juose – firminiai, juos paragauti galima tik tame restorane. Prancūzų kulinarai įsitikinę, kad receptai yra tik "griaučiai", pagal kuriuos gaminamas maistas. Kiekviena šeimininkė gali prie jų ką nors pridėti ar pakeisti. Taigi manau, kad šios šalies patiekalai tikrai sudomins ne vieną maitinimo įmonės "Žemsodis" lankytoją.
Darbo aktualumas manau yra tas, kad minėtoje kavinėje siūlomas patiekalų asortimentas yra nusibodęs lankytojams, todėl tikslinga keisti valgiaraštį, atsižvelgiant į lankytojų poreikius bei atatinkamai atnaujinti įrangą, kad patiekalų kokybė ir maistinė ir energinė vertė būtų išsaugota. Čia lankosi didesnes pajamas turintys zmonės, kurie pageidauja gurmaniškų patiekalų, pateiktų pagal naujausias patiekalų pateikimo tendencijas ir pasiryžę už juos mokėti didesnę kainą. Taip pat reikėtų pakeisti kai kuriuos įrengimus ( konvekcinį pečių, marmitus ir daržovių pjaustyklę).
Darbo tikslas – įdiegti prancūzišką valgiaraštį ir atnaujinti dalį įrengimų.
Darbo uždaviniai:
• Aptarti prancūziškos virtuvės ypatumus.
• Sudaryti prancūziškų patiekalų meniu ir technologines korteles.
• Atlikti technologinius skaičiavimus.
• Numatyti reikiamus resursus ir atlikti ekonominius skaičiavimus.
Darbo metodai:
• Mokslinė literatūros analizė.
• Anketinė apklausa ir apsklausos tyrimo duomenų analizė. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-04-21
DalykasMaisto technologijos diplominis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasDiplominiai darbai
Apimtis68 puslapiai 
Literatūros šaltiniai12 (šaltiniai yra cituojami)
Dydis354.79 KB
AutoriusZaneta
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2007 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasVilija Karbauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Prancuzisko valgiarascio idiegimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Diplominiai darbai
  • 68 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 3 Klasė/kursas
  • Vilija Karbauskienė
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+1
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą