Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Technologinė programa restoranui: "Nakties magija"
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

Technologinė programa restoranui: "Nakties magija"

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940
Aprašymas

Įvadas. Teorinė dalis. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Tiriamoji dalis. Restorano "nakties magija" lankytojų apklausos analizė. Tyrimo duomenų apibendrinimas. Technologinė dalis. Projektinė veikla. Technologiniai skaičiavimai. Valgiaraščio sudarymas. Technologinių kortelių sudarymas. Energinės ir maistinės vertės paskaičiavimas. Kalkuliacinių kortelių sudarymas. Kokybės užtikrinimo organizavimas. Įremgimų parinkimas ir eksploatavimas. Biudžetas. Resursai. Valdymas. Išvados ir rekomendacijos.

Ištrauka

Dauguma Lietuvos gyventojų dėl spartėjančio gyvenimo tempo vis dažniau užsuka į viešojo maitinimo įmones. Šių dienų vartotojai yra išrankūs – rinkdamiesi maitinimo įmonę jie nori ne tik skaniai pavalgyti, pailsėti, bet ir tikisi įvairių atrakcijų, nuolaidų, kitų savo lūkesčių patenkinimo.
Vartotojų poreikiai tampa organizacijų veiklos orientyru sėkmingai įgyvendinant tikslus. Tai atsakingas verslas, nes norint pritraukti kuo daugiau nuolatinių klientų ir jiems sudaryti jaukumo įspūdį reikia savo darbą išmanančių virtuvės meistrų, puikių renginių organizatorių, puikios virtuvės įrangos. Taip pat, besiplečiantis maitinimo įmonių verslas ir stiprėjanti konkurencija verčia maitinimo įmonių vadovus didelį dėmesį skirti savo įmonės išskirtinumo kūrimui. Todėl daugelis viešojo maitinimo įmonių kuria ne tik savitą interjerą, savas renginių, įvairių švenčių programas, bet ir didelį dėmesį skiria savito, besiskiriančio nuo konkurentų, valgiaraščio sudarymui. Taip kūrybingų virtuvės meistrų bei technologų dėka įmonėse kuriamos naujos receptūros, atsiranda firminiai patiekalai. Na, o kaip žinome, aukšta gaminamos produkcijos kokybė yra sėkmingo verslo garantas.
Įvairėjant patiekalų gamybos technologijoms, patiekalų pateikimo madoms maitinimo įmonių vadovai turi nuolat sekti naujoves, domėtis kokie valgiaraščio patiekalai turėtų būti keičiami, kokie vartotojų lūkesčiai dar yra nepatenkinti. Būtina nuolat skaityti specialybinę literatūrą. Nemažai tinkamos informacijos galima rasti žurnaluose: "Restoranų verslas", "Gurmano gidas" bei internetiniame puslapyje – www.meniu.lt. Svarbu gauti atgalinį ryšį iš lankytojų, tam tinkamiausias apklausos būdas yra anketinė apklausa.
Atlikdamas technologinę praktiką retorane "Nakties magija" pastebėjau šios įmonės veiklos tobulintinas puses.
Taigi pasikalbėjau su restorano viešbučio "Nakties magija" personalu ir nusprendėme bendradarbiauti. Sudariau anketą, kuri tikiuosi padės man sužinoti lankytojų nuomonę apie restorano virtuvę, aptarnavimo kultūrą ir taip pradėsiu tyrimą. Visi surinkti duomenys bus panaudoti papildant restorano "Nakties Magija" meniu, o taip pat, aš manau, jog ši sukaupta informacija būtų labai naudinga ir Kauno kolegijos studentams, siekiantiems pagilinti studijų metu įgytas žinias.
Temos aktualumas: restorano "Nakties Magija" valgiaraštyje ne visi patiekalai yra paklausūs. Pabendravus su viešbučio lankytojais, tarp kurių nemažai užsieniečių, paaiškėjo, kad lankytojai noretų paragauti daugiau lietuviškos virtuvės patiekalų. Todėl iškyla būtinybė atnaujinti valgiaraštį, sukurti naujai įvedamų patiekalų technologijos, kalkuliacines bei energinės ir maistinės vertės apskaičiavimo korteles bei atlikti kontrolinius tų patiekalų virimus, kepimus. Taip pat būtina apmokyti virtuvės personalą naujų patiekalų gamybos.
Darbo tikslas – įvertinus tyrimo duomenis sudaryti restoranui "Nakties magija" naują technologinę programą.
Darbo uždaviniai:
• Išanalizuoti esamą padėtį.
• Parengti anketą, pateikti restorano "Nakties magija" lankytojų apklausos duomenis ir atlikti jų analizę.
• Sudaryti naują technologinę programą.
• Atlikti ekonominius skaičiavimus.
• Pateikti išvadas ir pasiūlymus.
Darbo metodai:
• Mokslinės literatūros analizė;
• Anketinė apklausa ir jos rezultatų analizė. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2011-07-04
DalykasMaisto technologijos kursinis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis39 puslapiai 
Literatūros šaltiniai23
Dydis184.37 KB
Autoriusmonika
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2009 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Technologine programa restoranui [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą