Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Maitinimo technologijos: 60 vietų itališkų patiekalų restorano projektavimas Panevėžyje
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maitinimo technologijos: 60 vietų itališkų patiekalų restorano projektavimas Panevėžyje

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Aprašymas

Įvadas. Techninis – ekonominis pagrindimas. Pradinė padėtis. Teritorijos charakteristika. Žaliavų zonos charakteristika ir materialinio aprūpinimo pagrindimas. Technologinė dalis. Lankytojų ir realizuojamų patiekalų skaičiaus nustatymas. Procentinė patiekalų asortimento sudėtis. Apytikslės vieno žmogaus suvartojimų produktų normos. Valgiaraštis. Kalkuliacinės kortelės. Technologinio proceso mokslinis pagrindimas. Įrengimų parinkimas ir jų charakteristika. Šiluminių įrengimų techninė charakteristika. Mechaninių įrengimų techninė charakteristika. Šaldymo įrengimų techninė charakteristika. Gamybinių patalpų baldų techninė charakteristika. Gamybinių patalpų plotų paskaičiavimas. Karštų patiekalų ploto nustatymas. Saldžių patiekalų ploto paskaičiavimas. Šaltų patiekalų ploto paskaičiavimas. Indų plovyklų ir prekybinės salės plotų paskaičiavimas. Salės indų plovyklos paskaičiavimas. Virtuvės indų plovyklos paskaičiavimas. Prekybinės salės ploto paskaičiavimas. Pagalbinių patalpų ploto paskaičiavimas. Realizavimo patalpos ploto paskaičiavimas. Kiaušinių laikymo patalpa. Daržovių pirminio apdorojimo ploto paskaičiavimas. Šaldymo kamerų paskaičiavimas. Mėsos šaldymo kamera. Žuvies šaldymo kamera. Pieno, riebalų, gastronomijos kamera. Vaisių ir žalumynų kamera. Nešaldomų sandėliavimo plotų paskaičiavimas. Daržovių sandėlis. Sausų produktų sandėlis. Kokybės valdymas ir kontrolė. Žaliavų kokybinė ir kiekybinė charakteristika. RVASVT. Standartai, kokybės rodikliai ir tyrimo metodai. Gamtosaugos priemonės. Technologinis aprašymas. Išvados.

Ištrauka

Restoranas – tai maitinimo įmonė, kurioje lankytojams siūlomas gausus patiekalų bei gėrimų asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui ir pramogoms. Tokio tipo maitinimo įmonė išsiskiria aukšto meninio lygio interjeru ir reklama, klasikinėmis lankytojų aptarnavimo formomis.
Itališkų patiekalų restoranas skirtas tiems, kuriems norėsis pasimėgauti geros kokybės patiekalais ir aukšto lygio aptarnavimu. Čia galės papietauti, taip pat po sunkios darbo dienos atsipalaiduoti. Restorane bus aptarnaujami tiek pavieniai lankytojai, tiek jų grupės, bet kiekvienas bus išklausomas ir patenkinami jo poreikiai. Svarbiausias maitinimo įmonės uždavinys, kad kartą apsilankęs žmogus norėtų čia sugrįžti. Vakarais gros gyva muzika, kiekvienas galės išgirsti savo mėgstamą dainą.
Italai - labai temperamentingi žmonės. Jų tiesiog per kraštus trykštanti energija pastebima šokio judesiuose, kasdieniame bendravime, ne išimtis ir maisto ruošimas. Ne vieną santūrų lietuvį stebina profesionalūs picų kepėjai italai, su tešla atliekantys mažų mažiausiai žonglieriškas figūras. Taigi itališkas maistas, o kartu ir sūriai, yra aštraus, ryškaus skonio, jis neatsiejamas nuo šviežių daržovių ir gaivaus, lengvo itališko vyno. Daug dėmesio skiriama kaip patiekalai ruošiami. Italijoje daržovės ne verdamos, o troškinamos savo sultyse, išimtys nedaromos nei svogūnams, nei kitiems žalumynams. Taip daržovės išlieka maistingesnės, mažiau praranda savo maistinių savybių Restorane bus stengiamasi atlikti technologinius procesus taip, kad produktai prarastų kuo mažiau šių savybių.
Restorane bus parenkami modernūs, šiuolaikiniai įrengimai, kurie palengvins virtuvės darbininkų darbą. Bus diegiami nauji RVASVT reikalavimai, kurie užtikrins maisto saugumą.
Taigi restoranas pateisins vartotojų poreikius, bus sukurtos naujos darbo vietos, įmonė gaus pelną.

Šiuo metu Lietuvoje visuomeninio maitinimo šaka įgauna vis didesnį populiarumą. Vis daugiau kuriasi naujų maitinimo įmonių: valgyklų, kavinių, restoranų. Tai atspindi, kad žmonėms visuomeninis maitinimas yra reikalingas. Visuomeninio maitinimo įmonę vartotojas pasirenka savo nuožiūra. Tai priklauso nuo jo poreikių ir galimybių. Maitinimo įmonėse organizuojama gamyba daro visuomenei didelį socialinį ir ekonominį poveikį. Jeigu maitinimo įmonė gerai dirba, pilnai patenkina vartotojų poreikius, t.y. gaminama produkcija yra aukštos kokybės, yra platus asortimentas ir prieinamos kainos, geras lankytojų aptarnavimas, ir gauna nemažą pelną, tai liečia ne tik pačios įmonės, bet ir visuomenės ekonomiką. Susidaro palankios sąlygos jai vystytis ir plėtotis. Didėjant įmonės pelnui, atsiranda galimybės įdiegti geresnę ir naujesnę techniką ir technologiją. Tai padeda geriau užtikrinti gaminamų patiekalų kokybę, kuri yra vienas iš svarbiausių veiksnių siekiant pritraukti daugiau klientų ir gauti pelną. Aukšta gaminamos produkcijos kokybė yra kaip garantas, kuris suteikiamas vartotojams. Daugėjant visuomeninio maitinimo įmonių, daugėja ir darbo vietų maitinimo sferoje.
Mano projektuojamas restoranas bus aukštos kokybės. Jame bus galima pasimėgauti itališkais patiekalais. Kodėl būtent itališkais, todėl kad tai labai įdomi ir savita virtuvė. Čia bus galima gerai praleisti laiką, atsipalaiduoti. Restorane numatoma 60 sėdimų vietų. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-15
DalykasMaisto technologijos kursinis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis40 puslapių 
Literatūros šaltiniai9
Dydis89.3 KB
AutoriusToma
Viso autoriaus darbų5 darbai
Metai2003 m
Klasė/kursas3
Mokytojas/DėstytojasV. Vaitkevičienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maitinimo technologijos 60 vietu italisku patiekalu restorano projektavimas Panevezyje [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 40 puslapių 
  • Kauno kolegija / 3 Klasė/kursas
  • V. Vaitkevičienė
  • 2003 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą