Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Maisto kokybė ir sauga
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maisto kokybė ir sauga

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526
Aprašymas

Įvadas. Teorinė dalis. Lietuvos Respublikos (LR) higienos normų reikalavimai. Esamos padėties analizė. Dienos valgiaraštis. Patiekalų energinė vertė. Patiekalų grupės aprašymas. Patiekalų sudėties aprašymas. Dviejų naujai sukurtų patiekalų technologinio proceso schemos su SVT. Technologinio proceso analizė Taršos pavojų analizė. Įranga.

Ištrauka

Mano darbo objektas yra 80 vietų restoranas. Restoranas – tokia maitinimo įmonė, kur siūlomas gausus patiekalų, gėrimų ir konditerijos gaminių asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui ir pramogoms.
Aš savo kursiniame darbe projektuoju restoraną, kuriame galės maitintis įvairaus sluoksnio žmonės. Tokį restoraną negalima įkurti bet kurioje miesto vietoje. Tačiau būtent vietos pasirinkimas turi labai didelę įtaką lankytojų skaičiui. Geriausia ją kurti tokioje vietoje, kur būna didelis žmonių srautas ir nėra aplinkui daug tokio tipo maitinimo įmonių.

Šio kursinio darbo tikslai:
• Gebėti sudaryti gerą, tinkamą restorano valgiaraštį;
• Išanalizuoti RVASVT sistemą;
• Gebėti apskaičiuoti patiekalų energines vertes ir sužinoti kokiuose produktuose kokios medžiagos vyrauja;
• Gebėti aprašyti patiekalų grupes, jų sudėtį;
• Susipažinti su technologinio proceso ir taršos pavojų analizėmis;
• Sužinoti, kaip turi būti prižiūrima virtuvės įranga.
Manau, kad jų reikia siekti norint sukurti gerą maitinimo įmonę, kuri atitiktų visus reikalavimus ir pritrauktų daug lankytojų. Jeigu pavyktų pasiekti visus pasirinktus tikslus naudos turėtų ir tokio restorano lankytojai ir patys darbuotojai. Lankytojai gautų gerus, skanius ir sveikus patiekalus. O darbuotojai daugiau sužinotų apie patiekalų energines vertes, patiekalų grupes, išanalizavę RVASVT sistemą pagilintų žinias apie rizikos veiksnius, kritines ribas, korekcijos veiksmus ir geriau sugebėtų atlikti savo darbą, gamintų patiekalus, kurie atitiktų visus reikalavimus

Aš projektuoju 80 vietų bendro profilio restoraną Jonavoje, kuris dirbtų nuo 12 val. iki 24 val. Todėl savo darbe atlieku visus skaičiavimus susijusius su tokio tipo maitinimo įmonės veikla. Pasirinkau restoraną, nes man tai yra priimtiniausia maitinimo įmonė. Nes Jonavoje restoranų yra vos keli.
Restoranas – tokia maitinimo įmonė, kur siūlomas gausus patiekalų, gėrimų ir konditerijos gaminių asortimentas, sudaromos sąlygos poilsiui ir pramogoms.
Lietuvoje plečiasi restoranų, kavinių ir kitų maitinimo įmonių verslas. Jų išlikimą lemia maitinimo įmonės išskirtinumas, vieta, tvarkinga aplinka ir interjeras. Tačiau svarbiausia pateikimo kaina ir kokybė. Verčiamos konkurencijos maitinimo įmonės stengiasi gerinti aptarnavimą, maisto kokybę bei tobulinamas ryšys su klientu. Kiekviena maitinimo įmonė stengiasi kuo geriau, tobuliau aptarnauti klientus, nes visiems žinoma, kad žmonės lanko ir lankys maitinimo įmones. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-05-18
DalykasMaisto technologijos kursinis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis23 puslapiai 
Literatūros šaltiniai5
Dydis88.05 KB
AutoriusLaura
Viso autoriaus darbų10 darbų
Metai2007 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasN. Vasiliauskienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto kokybe ir sauga [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 23 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • N. Vasiliauskienė
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą