Terminio apdorojimo organizavimas restoraneĮvadas. Gamybinės programos sudarymas. Valgiaraščio planavimas. Lankytojų skaičiaus pagrindimas. Lankytojų srautas per dieną. Gamintinų patiekalų skirstymas. Žaliavų skaičiavimas. Kiaulienos karbonadas. Jautienos guliašas. Vištienos šašlykas. Žuvies pjausnys. Kotletas "Astra". Kijevo kotletas. Patiekalų pardavimo grafikas. Tiekėjų parinkimas. Tiekėjų parinkimo pagrindimas. Darbo jėgos skaičiavimas. Darbuotojų kvalifikacijos pagrindimas. Darbuotojų pasidalijimo pagrindimas. Įrenginių apskaičiavimas ir parinkimas. Gamybinių patalpų ploto apskaičiavimas. Sanitariniai higieniniai reikalavimai maitinimo įmonėje. Darbo grafiko sudarymas. Išvados ir siūlymai. Priedas (1). Aktualumas. Sėkmingas maitinimo įmonių skyrių darbas labai priklauso nuo tinkamai atliktų skaičiavimų. Darbas su patiekalais, kurie turi būti termiškai apdoroti, yra kiek sudėtingas procesas, todėl skyrius turi būti tinkamai įrengtas, reikalingas tikslus žaliavų kiekis, ir aukštas darbuotojų profesionalumo lygis, siekiant užtikrinti sėkmingą darbą. Problema. Organizuojant maitinimo įmonės skyrių darbą nevisada atsižvelgiamą į patalpų plotų, reikiamo žaliavų kiekio ir kitus skaičiavimus. Tikslai: • išmokti vertinti ir analizuoti išteklius reikalingus darbo organizavimui • sisteminti ir tinkamai pateikti duomenys • taikyti mokymo metų įgytas žinias
Įmonės tipas. UAB Įmonės pavadinimas "Senovė" Vietų skaičius. 250 Restorano darbo laikas. I 9-24 II 9-24 III 9-24 IV 9-24 V 9-24 VI 9-24 VII 9-24
Įvairiuose maitinimo įmonėse darbas yra skirtingas (skyriasi darbo krūvis, patiekalų pagaminimo laikas, kiekis, jų sūdėtingumas), todėl vis skirtingas yra tų darbų organizavimas ir planavimas. Mano manymu, labai svarbu mokėti tinkamai parinkti reikalingus įrengimus ir įrankius, išdėstyti ir apskaičiuoti darbo plotą, numatyti reikiamų darbuotojų skaičių, jų patirtį ir kvalifikaciją. Norint, kad įmonės darbas būtų sėkmingas šiame darbe bus vykdomi sėkmingam karštojo skyriaus darbui reikalingi skaičiavimai. ... Autorius | Marina |
---|
Viso autoriaus darbų | 4 darbai |
---|
Metai | 2008 m |
---|
Klasė/kursas | 3 |
---|
Mokytojas/Dėstytojas | doc. Rolandas Drejeris |
---|
Švietimo institucija | Vilniaus kolegija |
---|
Fakultetas | Verslo vadybos fakultetas |
---|
Failo pavadinimas | Terminio apdorojimo organizavimas restorane [speros.lt].doc |
---|
Panašūs darbai- Kursiniai darbai
- 20 puslapių
 - Vilniaus kolegija / 3 Klasė/kursas
- doc. Rolandas Drejeris
- 2008 m
Ar šis darbas buvo naudingas?Pasidalink su draugaisPranešk apie klaidą |