Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Maisto technologijos diplominiai darbai

Maisto technologijos diplominiai darbai (3 darbai)

Rūšiuoti pagal
  • Alaus gamybos technologija

    Įvadas. Žaliavos, naudojamos alaus gamyboje. Miežiai. Baltymai. Riebalai (arba lipidai). Mineralinės medžiagos. Kitos medžiagos. Salyklas. Salyklo sudėtis ir kokybė. Apyniai. Vanduo. Mielės. Alaus gamybos technologijos. Alaus misos paruošimas. Salyklo malimas. Mentalo paruošimas. Mentalo filtravimas. Misos virimas. Misos aušinimas. Misos išlaikymas nusodintuve. Misos aušinimas. Separavimas. Alaus misos rauginimas. Išlaikymas. Pagrindinis rūgimas. Prirauginimas (nokinimas). Alaus filtravimas, pasterizacija ir išpilstymas. Gatavo alaus kokybės analizė. Naujų technologijų ir optimalios technologinės schemos parinkimas alaus gamyboje. Faktoriai, įtakojantys rūgimą. Alaus gamyba cilindriniuose konusiniuose tankuose (CKT). Sistemos su imobilizuotomis mielėmis. Virimo metu naudojami priedai. Priedai. Pagerinantys skonį. Fermentų panaudojimas alaus gamyboje. Optimali alaus gamybos technologinė schema. Išvados.
    Maisto technologija, diplominis darbas(40 puslapių)
    2006-11-15
  • Prancūziško valgiaraščio įdiegimas

    Įvadas. Darbo tikslas – įdiegti prancūzišką valgiaraštį ir atnaujinti dalį įrengimų. Temos teorinis pagrindimas. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Projektinė dalis. Veikla. Technologinių programų parinkimas, įmonės charakteristika. Technologinė dalis. Projekto dalis. Įrengimų parinkimas. Kokybės užtikrinimo, gamybinės sanitarijos organizavimas. Įrangos parinkimas, eksploatacija ir saugus darbas organizavimas. Valdymas. Valdymo schema. Biudžetas. Resursai. Institucinė parama. Išvados ir rekomendacijos. Anotacija.
    Maisto technologija, diplominis darbas(68 puslapiai)
    2009-04-21
  • Spirituoto vyno gamybos skyrius

    Santrauka. Summary. Savokų žodynėlis. Įvadas. Darbo tikslas: Suprojektuoti spirituoto vyno gamybos skyrių. teorinė dalis. Vyno mielių rasės. Vanduo. Vaisių derliaus nuėmimas ir paruošimas. Rauginimas. Vaisvynių ligos ir trūkumai. Praktinė dalis. Techninis, ekonominis pagrindimas. Esama padėtis įmonėje. Miesto/gyvenvietės, įmonės teritorijos statybos charakteristika. Žaliavų zonos charakteristika ir materialinio aprūpinimo pagrindas. Gamybinio pajėgumo ir gamybinės programos pagrindimas. Technologinė dalis. Numatomos produkcijos asortimentas, gaminių aprašai. Numatomos naudoti pagrindinės ir pagalbinės žaliavos bei jų paruošimas gamybai. Technologinio proceso medžiagų skaičiavimai. Produktų gamybos srautų diagramos, technologinio proceso aprašas ir analizė. Technologinio proceso aprašymas. Technologinio proceso svarbių valdymo taškų analizė ir RVASVT planas. Technologinio proceso kokybės kontrolės organizavimo aprašas. Technologinių įrengimų pasirinkimas – pagrindimas. Įrengimų charakteristikos, poreikio skaičiavimai ir pagrindimas. Įrengimų darbo grafikas. Gamybinių patalpų plotų skaičiavimai. Darbo saugos ir priežiūros organizavimas. Darbo saugos organizavimo klausimai. Rizikos faktorių aprašas. Priešgaisrinė sauga. Civilinė sauga. Finansinis – ekonominis projekto įvertinimas. Gamybos programos nustatymas. Ilgalaikio turto vertės nustatymas. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Išlaidos pagalbinėms žaliavoms/medžiagoms. Išlaidos netiesioginiam darbo užmokesčiui. Išlaidos energijai. Poreikis ir išlaidos netechnologinių procesų energijai. Ilgalaikio turto nusidėvėjimo sumos apskaičiavimas. Išlaidos gamybinių įrengimų priežiūrai. Išlaidos pagalbinėms medžiagoms. Išlaidos einamajam remontui. Kitos netiesioginės išlaidos. Veiklos sąnaudos. Administracinės išlaidos. Bendrosios išlaidos. Pelno nuostolio ataskaita. Pinigų srauto ataskaita. Finansiniai – ekonominiai rodikliai. Veiklos efektyvumo rodikliai. Išvados ir rekomendacijos.
    Maisto technologija, diplominis darbas(57 puslapiai)
    2010-03-01