Šperos.lt > Kita > Maisto technologija
Maisto technologija

(96 darbai)

Mėsos gaminiai (2)Įvadas. Virti rūkyti mėsos gaminiai. Rūkyti mėsos gaminiai. Vytinti mėsos gaminiai. Mėsos konservantai. Dešrų ir rūkytų mėsos gaminių mikrobinis gedimas. Mėsos gaminių kokybės reikalavimai. Mėsos gaminių pakavimas ir ženklinimas. Išvada. Skaityti daugiau
Miltų mikroorganizmaiĮvadas. Cheminė miltų sudėtis. Miltų ir sėlenų laikymas. Miltų mikroorganizmai. Išvados. Skaityti daugiau
Paukštiena (3)Bendroji maisto produktų technologija. Įvadas. Strutiena. Strutienos charakteristika ir jos cheminė sudėtis. Stručių skerdimų produktai. Kalakutiena. Kalakutienos charakteristika ir cheminė sudėtis. Antiena. Žąsiena. Vištiena. Vištų pjovimas ir skerdinio apdorojimas. Išvados. Skaityti daugiau
Pienas ir pieno prekėsĮvadas. Pieno pramonė Lietuvoje. Maistinė pieno vertė ir jo cheminė sudėtis. Maistinė pieno sudėtis. Cheminė pieno sudėtis. Geriamojo pieno produktai. Jusliniai pieno kokybės rodikliai. Pieno fasavimas, ženklinimas, laikymas. Grietinėlė. Cheminė grietinėlės sudėtis . Rauginto pieno produktai. Sutirštintas pienas. Pieno milteliai. Ledai. Fermentiniai sūriai. Lydyti sūriai. Sviestas. Išvados. Skaityti daugiau
Pietų Amerikos mitybos ypatumaiĮvadas. Darbo tikslas: susipažinti su Prancūzijos gyventojų mitybos ypatumais. Pietų Amerikos virtuvės istorija. Mėsa ir žuvis. Grūdinės kultūros. Polentos papločiai su rūkyta dešra. Kava. Pietų Amerikos šalių mitybos ypatumai. Argentina. Brazilija. Venesuela. Išvados. Skaityti daugiau
Pobūvio organizavimasĮžanga. Darbo tikslas – yra gerai suorganizuoti pobūvį. Užsakymo priėmimas. Pobūvio sutartis. Meniu. Užsakymas į virtuvę. Užsakymas sąskaita į barą. Vienos vietos serviruotė. Užsakymas-sąskaita į servizinę. Stalo ir salės ruošimas pobūviui. Stalai. Svečių sodinimas prie stalo-schema. Svečių sutikimas, sodinimas prie stalo ir aptarnavimas. Išvados. Skaityti daugiau
Pobūvių ir renginių organizavimasUžsakymo priėmimas. Salės planas. Stalų ilgis, sustatymo forma. Svečių susodinimo prie stalo schema. Pobūvio aptarnavimui reikalingi indai, įrankiai, stalo aptiesalai. Gėlės ir dekoratyviniai elementai. Pobūvio serviruotės fragmentas vienai vietai. Padavėjai pobūvio aptarnavimui ir jų pareigos. Pobūvio meniu. Pobūvio aptarnavimas. Pobūvio pagrindinis akcentas. Išvados. Priedas. Skaityti daugiau
Prancūziško valgiaraščio įdiegimasĮvadas. Darbo tikslas – įdiegti prancūzišką valgiaraštį ir atnaujinti dalį įrengimų. Temos teorinis pagrindimas. Informacijos šaltinių apžvalga. Esamos padėties analizė. Projektinė dalis. Veikla. Technologinių programų parinkimas, įmonės charakteristika. Technologinė dalis. Projekto dalis. Įrengimų parinkimas. Kokybės užtikrinimo, gamybinės sanitarijos organizavimas. Įrangos parinkimas, eksploatacija ir saugus darbas organizavimas. Valdymas. Valdymo schema. Biudžetas. Resursai. Institucinė parama. Išvados ir rekomendacijos. Anotacija. Skaityti daugiau
Prancūzų tautos mitybos ypatumaiMaitinimo organizavimo pagrindų referatas. Įvadas. Prancūzų virtuvė: regionų margumas. Normandija. Bretana. Luara. Provansas. Overnė. Elzasas. Dordonė. Burgundija. Sraigės prancūzų virtuvėje. Varlių šlaunelės – tik restoranuose. Paslaptingieji triufeliai. Prieskoniai. Sūrių įvairovė . Prancūzijos vynai. Elgesys prie stalo. Patiekalų receptai. Prancūziška svogūnų sriuba. Išvados. Skaityti daugiau
Prebiotikai naudojami pieno pramonėjePieno ir pieno produktų higienos kursinis darbas. Įvadas. Prebiotikai, jų samprata. Prebiotikų panaudojimas pieno pramonėje. Inulinas. Laktuliozė, jos veikimas. Laktulozės panaudojimas, poveikis organizmui. Laktilolis. Laktocukrozė. Akacijų sakai, jų produktai (Fibregum). Fibregum įtaka jogurto savybėms. Pieno produktų su prebiotikais rinkos apžvalga. Išvados. Skaityti daugiau
Priėmimų organizavimas (2)Gaivinančių gėrimų bei vynų pateikimas restorane. Pobūvių ir priėmimų organizavimo pagrindai. Kvietimų tipai. Priėmimo atšaukimas. Užsienio svečių aptarnavimas. Svečiai iš Anglijos. Svečiai iš Japonijos. Skaityti daugiau
Raugintų pieno produktų mikrobiologijaĮvadas. Metodinė dalis. Raugintų pieno produktų mikrobiologija. Pagrindinė dalis. Skystųjų ir klampiųjų raugintų pieno produktų mikroorganizmai. Varškės ir jų gaminių mikroorganizmai. Raugintų pieno produktų ydos. Pieno ir pieno produktų mikrobiologiniai kriterijai. Išvados. Skaityti daugiau
Raugintų pieno produktų mikrobiologija (2)Įvadas. Temos aktualumas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Raugintų pieno produktų mikrobiologija. Skystųjų ir klampiųjų raugintų pieno produktų mikroorganizmai. Raugintas pienas (rūgpienis). Grietinė. Jogurtas. Kefyras. Kumysas. Acidofiliniai pieno produktai. Varškė. Raugintų pieno produktų ydos. Raugintas pienas. Grietinė. Jogurtas. Kefyras. Varškė. Pieno ir pieno produktų mikrobiologiniai kriterijai. Išvados. Skaityti daugiau
Reikalavimai maitinimo įmonių darbuotojmasĮvadas. Literatūros analizė. Maitinimo įmonės aptarnaujantis personalas. Reikalavimai maitinimo įmonių darbuotojams. Viešojo maitinimo įmonių higiena. Darbuotojo išvaizda. Padavėjo darbo reikmenys. Padavėjo elgesys kolektyve. Interviu: kokių reikalavimų turi laikytis maitinimo įmonėse dirbantys darbuotojai (trys pašnekovės). Interviu analizė. Išvados. Skaityti daugiau
Riebalų kiekio ir maistinės vertės ženklinimo ypatumai fermentiniuose, nokinamuose, pelėsiniuose sūriuoseĮvadas. Trumpa sūrių charakteristika. Trumpa sūrio su pelėsiu technologija. Tyrimo rezultatai. Pavyzdys 1. Pavyzdys 2. Pavyzdys 3. Pavyzdys 4. Išvados. Skaityti daugiau
RVASVT sistemaPowerPoint pristatymas. RVASVT sistema (2). RVASVT sistemos privalumai ir nauda (2). RVASVT sistema. Rizikos veiksnys. Rizikos veiksnių grupės. Biologinių rizikos veiksnių rūšys. Bakteriniai rizikos veiksniai. Virusiniai rizikos veiksniai. Parazitiniai rizikos veiksniai. Skaityti daugiau
Sluoksniuota tešlaPowerPoint pristatymas. Sluoksniuota tešla. Iš tešlos kepami. Produktai. Tešlos minkymas. Sviesto paruošimas. Tešlos sluoksniavimas. Tešlos paruošimo schema. Sluoksniuotos tešlos gaminių ydos ir jų priežastys. Receptai. Vamzdeliai su kremu. Kaip gaminami. Krepšeliai. Sluoksniuotos tešlos sausainiai. Kaip gaminami. Darbas iliustruotas paveiksliukais (9). Skaityti daugiau
SpaghettiDarbas anglų kalba apie makaronus (Spagečiai). Spaghetti. Origins of spaghetti. General features. Preparation. Serving. Records. Spaghetti and Meatballs. Spaghetti and Meatballs Recipe. Method. Vocabulary. Skaityti daugiau
Spirituoto vyno gamybos skyriusSantrauka. Summary. Savokų žodynėlis. Įvadas. Darbo tikslas: Suprojektuoti spirituoto vyno gamybos skyrių. teorinė dalis. Vyno mielių rasės. Vanduo. Vaisių derliaus nuėmimas ir paruošimas. Rauginimas. Vaisvynių ligos ir trūkumai. Praktinė dalis. Techninis, ekonominis pagrindimas. Esama padėtis įmonėje. Miesto/gyvenvietės, įmonės teritorijos statybos charakteristika. Žaliavų zonos charakteristika ir materialinio aprūpinimo pagrindas. Gamybinio pajėgumo ir gamybinės programos pagrindimas. Technologinė dalis. Numatomos produkcijos asortimentas, gaminių aprašai. Numatomos naudoti pagrindinės ir pagalbinės žaliavos bei jų paruošimas gamybai. Technologinio proceso medžiagų skaičiavimai. Produktų gamybos srautų diagramos, technologinio proceso aprašas ir analizė. Technologinio proceso aprašymas. Technologinio proceso svarbių valdymo taškų analizė ir RVASVT planas. Technologinio proceso kokybės kontrolės organizavimo aprašas. Technologinių įrengimų pasirinkimas – pagrindimas. Įrengimų charakteristikos, poreikio skaičiavimai ir pagrindimas. Įrengimų darbo grafikas. Gamybinių patalpų plotų skaičiavimai. Darbo saugos ir priežiūros organizavimas. Darbo saugos organizavimo klausimai. Rizikos faktorių aprašas. Priešgaisrinė sauga. Civilinė sauga. Finansinis – ekonominis projekto įvertinimas. Gamybos programos nustatymas. Ilgalaikio turto vertės nustatymas. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Išlaidos pagalbinėms žaliavoms/medžiagoms. Išlaidos netiesioginiam darbo užmokesčiui. Išlaidos energijai. Poreikis ir išlaidos netechnologinių procesų energijai. Ilgalaikio turto nusidėvėjimo sumos apskaičiavimas. Išlaidos gamybinių įrengimų priežiūrai. Išlaidos pagalbinėms medžiagoms. Išlaidos einamajam remontui. Kitos netiesioginės išlaidos. Veiklos sąnaudos. Administracinės išlaidos. Bendrosios išlaidos. Pelno nuostolio ataskaita. Pinigų srauto ataskaita. Finansiniai – ekonominiai rodikliai. Veiklos efektyvumo rodikliai. Išvados ir rekomendacijos. Skaityti daugiau
Stalo serviravimo ypatumai, maisto kokybės rodikliai ir gamybos technologijosĮvadas. Stalo serviravimas. Pusryčių stalo serviravimas. Pusryčių stalo serviravimas konkrečiam asmeniui. Maisto grupės kokybiniai rodikliai. Daržovių kokybiniai rodikliai. Kiaušinių kokybiniai rodikliai. Vieno produkto gaminimo būdai. Išvados. Skaityti daugiau
...