Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Raugintų pieno produktų mikrobiologija (2)
   
   
   
1
naudingas +2 / nenaudingas -1

Raugintų pieno produktų mikrobiologija (2)

  
 
 
12345678910111213141516
Aprašymas

Įvadas. Temos aktualumas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Raugintų pieno produktų mikrobiologija. Skystųjų ir klampiųjų raugintų pieno produktų mikroorganizmai. Raugintas pienas (rūgpienis). Grietinė. Jogurtas. Kefyras. Kumysas. Acidofiliniai pieno produktai. Varškė. Raugintų pieno produktų ydos. Raugintas pienas. Grietinė. Jogurtas. Kefyras. Varškė. Pieno ir pieno produktų mikrobiologiniai kriterijai. Išvados.

Ištrauka

Temos aktualumas:
Rauginti pieno produktai tokie kaip: rūgpienis, grietinė, jogurtas, kefyras, kumysas, acidofiliniai pieno produktai, varškė yra labai populiarūs šiandieninėje visuomenėje. Mikrobiologiškai šie produktai labai skiriasi savo sūdėtimi, naudojamais mikroorganizmais, tačiau juos sieja bendras dalykas – pienas. Pienas yra žinduolių pieno liaukų sekretas, išskiriamas per laktacijos periodą. Dažniausiai vartotojams karvių pienas, rečiau ožkų, avių, kumelių pienas. Raugintų pieno produktų mikrobiologija, šiais laikais ši tema labai aktuali, nes valgome daug ir kartais nutinka taip, jog susergame, todėl labai svarbu žinoti, kodėl genda pieno produktai ir kas jiems kenkia, kokie nereikalingi mikroorganizmai dauginasi ir panašiai.
Darbo tikslas:
Pateikti informaciją apie raugintų pieno produktų mikrobiologiją, bendrai susipažinti su mikroorganizmais, kurie naudojami raugintų pieno produktų mikrobiologijoje. Trumpai supažindinti su raugintų pieno produktų mikrobiologija.
Darbo uždaviniai:
1. Susipažinti su raugintų pieno produktų mikrobiologija.
2. Išsiaiškinti kokie mikroorganizmai naudojami raugintų pieno produktų gamybai.
3. Išsiaiškinti raugintų pieno produktų ydas.
4. Nustatyti pieno ir pieno produktų mikrobiologinius kriterijus. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2011-05-09
DalykasMaisto technologijos referatas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasReferatai
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai8
Dydis35.14 KB
AutoriusTadas
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2011 m
Klasė/kursas1
Mokytojas/DėstytojasI. Kraujutienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Raugintu pieno produktu mikrobiologija [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 14 puslapių 
  • Kauno kolegija / 1 Klasė/kursas
  • I. Kraujutienė
  • 2011 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+2
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą