Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Namų darbai

Namų darbai (5800 darbai)

Rūšiuoti pagal
  • Maironio gyvenimas ir kūryba (2)

    Vaikystė. "Vakaras ant ežero Keturių kantonų". "Duetas". Seminarijoje. "Jaunoji Lietuva". Pedagogas. Į Lietuvą sugrįžus. Akyse užgęstanti švieselė. ,,Jei po amžių kada skaudūs pančiai nukris"…
    Lietuvių literatūra, namų darbas(5 puslapiai)
    2006-05-23
  • Maironis (15)

    Maironis (Jonas Mačiulis). Lietuva Maironio poezijoje. Tėvynės paveikslas. Nacionalinės laisvės idėjos Maironio lyrikoje.
    Lietuvių literatūra, namų darbas(2 puslapiai)
    2010-02-20
  • Maiste esantys priedai

    Kas yra maisto priedai? Plačiausiai vartojami maisto priedai. Konservantai. Konservantai, antioksidantai. Maisto saldikliai. Emulsikliai, tirštinimo, pagalbinė medžiaga. Natūralūs maisto dažai. Sintetiniai maisto dažai. Verta žinoti (maisto priedų nepageidaujamos pasekmės). Patartina. Tiriamoji medžiaga (Dalis mano vartojamų produktų).
    Cheminiai junginiai, namų darbas(5 puslapiai)
    2006-04-13
  • Maistinės infekcijos ir maistinių apsinuodijimų skirtumai

    Užduotys. Maistinės infekcijos. Maistiniai apsinuodijimai. Paaiškinkite kuo skiriasi maistinės infekcijos nuo maistinių apsinuodijimų, parašykite kokias žarnyno infekcijas žinote, kaip jų išvengti.
    Ligos ir traumos, namų darbas(10 puslapių)
    2006-05-12
  • Maisto chemija

    Konditerinių gaminių etiketės. Maisto priedai miltiniuose konditerijos gaminiuose. Populiariausi ir dažniausiai. Naudojami maisto priedai konditerijos gaminiuose. Mėsos gaminių etiketės. Maisto priedai mėsos gaminiuose. Populiariausi ir dažniausiai naudojami maisto priedai mėsos gaminiuose. Išvados. Grūdų produktai. Maisto produktų analizės metodai. Grūdų produktų analizė. Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(28 puslapiai)
    2006-12-31
  • Maisto chemija ir analizė

    Maisto chemijos ir analizės namų darbas. Kokioje būklėje vanduo gali būti maiste? Suklasifikuokite drėgmės nustatymo maiste metodus. Trumpai apibūdinkite Hunter maisto spalvos įvertinimo sistemą. Parašykite 3 jums žinomų ksantofilų formules? Kuriuose produktuose jie aptinkami ir kuo svarbūs? Paaiškinkite lipidų fotooksidacijos mechanizmą. Pavadinkite šiuos junginius ir trumpai apibūdinkite jų reikšmę maistui ar kokiu tikslu jie vartojami. Kodėl tokoferolis yra žymiai stipresnis antioksidantas gyvuose audiniuose (in vivo)? Į kokias grupes yra skirstomi emulsikliai? Kokiomis savybėmis turi pasižymėti emulsiklio molekulė? Iš kokių etapų susideda netiesioginiai SO2 nustatymo metodai?
    Maisto technologija, namų darbas(9 puslapiai)
    2009-10-15
  • Maisto ir gėrimų skyriaus veiklos analizė

    Įvadas. Maisto ir gėrimų skyriaus veikla ir darbai. Maisto ir gėrimų skyriaus tikslai ir uždaviniai, pagrindinės funkcijos. Maisto ir gėrimų skyriaus struktūra ir personalas, ryšiai su kitais skyriais. Maisto ir gėrimų skyriaus vieta, patalpos viešbutyje, naudojamos priemonės ir įranga. Išvados.
    Vadyba, namų darbas(11 puslapių)
    2008-01-21
  • Maisto komponentų kitimas terminio poveikio metu ir įtaka žmogaus organizmui

    Pagrindinių maisto komponentų (baltymų, riebalų, angliavandenių) kitimas terminio poveikio metu. Susidariusių produktų įtaka žmogaus organizmui. Įvadas. Angliavandeniai. Angliavandenių pokyčiai terminio apdorojimo metu. Riebalai. Riebalų pokyčiai terminio apdorojimo metu. Baltymai. Baltymų pokyčiai terminio apdorojimo metu.
    Chemija, namų darbas(7 puslapiai)
    2008-10-16
  • Maisto medžiagų rezorbcijos procesas ir jo reikšmė

    Įvadas. Virškinimo paskirtis. Vandens, tirpių druskų ir vitaminų rezorbcija. Baltymų rezorbcija. Angliavandenių rezorbcija. Riebalų rezorbcija. Išvados.
    Fiziologija, namų darbas(4 puslapiai)
    2010-04-22
  • Maisto prekės

    Maisto prekių klasifikavimas. Maisto prekių konservavimas. Maisto prekių konservavimas. Fiziniai būdai. Fiziniai – cheminiai metodai. Cheminiais būdais. Biocheminiai metodai. Kombinuotiems būdams. Alus. Žaliavos, gamyba, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Gyva, atšaldyta, užšaldyta ir vytinta žuvis. Asortimentas, kokybė, laikymas. Pieno konservai ir ledai. Žaliavos, gamybos ypatumai, asortimentas, kokybė, laikymas. Suklasifikuoti ir išnagrinėti vienos maisto prekių grupės asortimentą, išrinkti pagrindinius gamintojus, pateikti ir paaiškinti du prekių ženklinimo pavyzdžius: Mėsos, Žuvies, pieno, vaisių ir daržovių konservai.
    Pramonė ir gamyba, namų darbas(16 puslapių)
    2008-01-07
  • Maisto prekės (2)

    Perdirbtos daržovės. Perdirbimo būdai, klasifikavimas, asortimentas, kokybė. Daržovių perdirbimas. Alus. Žaliavos, gamyba, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Kava. Žaliavos, cheminė sudėtis, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Riebalų klasifikavimas. Aliejai. Maistinė vertė, klasifikavimas, asortimentas, kokybė, laikymas. Suklasifikuoti ir išnagrinėti vienos maisto prekių grupės asortimentą, išrinkti pagrindinius gamintojus, pateikti ir paaiškinti du prekių ženklinimo pavyzdžius: vaisiai, daržovės ir jų produktai. Prekių ženklinimo pavyzdžiai.
    Pramonė ir gamyba, namų darbas(19 puslapių)
    2008-03-15
  • Maisto prekės (3)

    Maisto prekių cheminė sudėtis. Angliavandeniai, vitaminai ir mineralinės medžiagos. Reikšmė mityboje, funkcijos, paros poreikis, šaltiniai maiste. Nealkoholiniai gėrimai: mineraliniai vandenys ir vaisvandeniai. Žaliavos, gavyba, klasifikavimas, paskirtis, asortimentas, kokybė, laikymas. Sūdytos ir rūkytos žuvys. Sūdymo ir rūkymo būdai. Asortimentas, kokybė, laikymas. Pieno cheminė sudėtis ir maistinė vertė, saldaus pieno produktai: pienas ir grietinėlė. Rauginto pieno produktai. Reikšmė mityboje gamybos ypatumai, asortimentas. Suklasifikuoti ir išnagrinėti vienos maisto prekių grupės asortimentą, išrinkti pagrindinius gamintojus, pateikti du prekių ženklinimo pavyzdžius: vaisiai, daržovės ir jų produktai. Priedai (7).
    Vadyba, namų darbas(29 puslapiai)
    2010-02-25
  • Maisto prekių laikymas

    Mėsa. Šviežia mėsa. Mėsos produktai. Skerdžiamų gyvulių rūšys. Mėsos skerdienos struktūra. Mėsos klasifikavimas pagal temperatūrą. Mėsos tipai. Mėsos kokybės rodikliai ir jų laikymasis. Fasuota mėsa: Mėsos subproduktai. Mėsos pusgaminiai. Mėsos konservai. Dešrų gaminiai. Virtų dešrų grupė. Dešrelės. Kepeninė dešra. Kraujinės dešros. Žlėgtainiai. Šaltiena. Mėsos duona. Parūkytos dešros. Rūkytos dešros. Mėsos gaminiai. Išvados.
    Kulinarija, namų darbas(5 puslapiai)
    2006-06-26
  • Maisto priedai. Maisto priedai mėsos produktuose

    Temos aktualumas. Maisto priedai. Maisto priedų klasifikacija ir panaudojimas. Tiriamų mėsos produktų sudėtis. Klausimyno gauti rezultatai. Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(5 puslapiai)
    2012-01-26
  • Maisto produktai detoksikuojantys organizmą

    Organizmo intoksikacija. Kancerogenai. Augalai. Sėlenos. Funkcinio maisto žaliavos. Probiotikai. Ypatingai svarbūs maisto produktuose esančios šios medžiagos.
    Fiziologija, namų darbas(4 puslapiai)
    2006-09-14
  • Maisto produktų juslinės savybės. Sūrio su pelėsiais juslinis įvertinimas. Sūrio su pelėsiais juslinio profilio sudarymas

    Įvadas. Sūrių juslinis įvertinimas. Minkštasis brandintas sūris su baltaisiais pelėsiais "Brie President". Pusminkštis brandintas pelėsinis sūris "Danablu Classic". Pelėsių sūrio juslinio profilio sudarymas. Minkštasis brandintas sūris su baltaisiais pelėsiais "Brie President". Pusminkštis brandintas pelėsinis sūris "Danablu Classic". Pelėsių sūrio grafiniai profiliai. Minkštasis brandintas sūris su baltaisiais pelėsiais "Brie President". Pusminkštis brandintas pelėsinis sūris "Danablu Classic". Išvados.
    Maisto technologija, namų darbas(9 puslapiai)
    2009-05-04
  • Maisto produktų savybės: Sviestas

    Įžanga. Produkto cheminė sudėtis. Maisto produktų komponentų savybės. Komponentų pokyčiai laikymo metu. Produkto svarba. Išvados.
    Chemija, namų darbas(10 puslapių)
    2009-11-02
  • Maisto ruošimo technologija

    Karštųjų mėsos patiekalų pobūviams asortimentas, 4 – 5 patiekalų paruošimo technologija. Veršiena slyvų padaže. Vištiena su kariu ir vaisiais. Ančių krūtinėlės su grybų salotomis. Apkepti jautienos griežinėliai. Apkeptas liežuvis. Aukštaitiškas kepsnys. Karbonadas su sūrio, migdolų ir žalumynų įdaru. Jautienos šoninės kepsnys. Kepsneliai su mėlynojo sūrio padažu. Kiaulienos sprandinė su pipirais. Žydų mitybos ypatumai (fošmako, įdarytos žuvies, cimeso, čolnto, grietinėje troškintos silkės) ruošimo technologija. Tirštos pievagrybių sriubos technologinė schema.
    Maisto technologija, namų darbas(12 puslapių)
    2007-03-21
  • Maisto technologija

    Higienos normos ir teisės aktai. Maisto produktų technologija: vaisiai, daržovės, miltai, šokoladas. Bendrieji reikalavimai perdirbti skirtiems vaisiams, uogoms ir daržovėms. Specifiniai kokybės reikalavimai žaliavoms. Malti skirtų grūdų technologinė charakteristika, kokybės reikalavimai. Tešlos gaminiai.
    Maisto technologija, namų darbas(13 puslapių)
    2005-07-29
  • Maitinimo įmonių ekonomika

    Maitinimo įmonių ekonomikos kontrolinis namų darbas. Apskaičiuokite prekių atsargų apyvartos greitį dienomis ir apyvartų skaičiumi, jei maitinimo įmonės ketvirčio prekių apyvarta – 810 tūkst. Lt. Apskaičiuokite maitinimo įmonės darbuotojų darbo našumą, jei: Bendra prekių apyvarta per mėnesį – 166 tūkst. Lt, sava produkcija – 78 %. Bendras darbuotojų skaičius – 46 žmonės; gamybos darbuotojų dalis – 32 %. Maitinimo įmonės aprūpinimo žaliavomis ir prekėmis poreikio nustatymas. Maitinimo įmonės savos produkcijos realizavimo įplaukos už ketvirtį – 280 tūkst. Lt., pirktų prekių pardavimų suma – 270 tūkst. Lt. Vidutinis prekybos antkainis sudarė 45,5 %, ūkinės naudos sąnaudos – 18,8% apskaičiuoti maitinimo įmonės veiklos rezultatų rodiklius: Kainų nustatymo ypatumai maitinimo įmonėje. Išanalizuoti maitinimo įmonės pelno plano vykdymą. Maitinimo įmonės veiklos rodikliai. Paskaičiuoti maitinimo įmonės prekybinės salės panaudojimo efektyvumo koeficientą, jeigu: Salėje yra 120 vietų. Salė dirba 8 val. Vienam lankytojui aptarnauti vidutiniškai reikia 40 min. Faktiškai per dieną įmonė vidutiniškai aptarnauja 1200 lankytojų. Padaryti išvadas. Žinoma, kad: a) įrenginio įsigijimo kaina 8000 Lt; b) transportavimo išlaidos sudarė 5 % kainos; c) montavimo ir derinimo išlaidos – 1200 Lt; d) metinė nusidėvėjimo norma 20 % ; e) demontavimo išlaidos 400 Lt; f) likvidavimo pajamos 200 Lt; g) normatyvinis eksploatacijos laikotarpis 5 metai. Apskaičiuokite naujo technologinio įrenginio: Kavinė vienam klientui išleidžia 3 Lt, o apsilankęs klientas 10 Lt. Nekintamos išlaidos sudaro 120 Lt per dieną. Kiek pelno ar nuostolio patirs kavinė tą dieną, kai joje apsilankys 60 klientų? Kiek mažiausiai klientų turi apsilankyti per dieną, kad padengtų išlaidas?
    Maisto technologija, namų darbas(7 puslapiai)
    2009-05-12
Puslapyje rodyti po