Šperos.lt > Kursiniai darbai
Kursiniai darbai

(5731 darbai)

LU faktorizacija ir HPL testasNašiųjų kompiuterinių sistemų kursinis darbas. Užduotis: Suprogramuoti tiesinių lygčių sistemos sprendimą skaidos (LU) metodu, atlikti testavimus savu testu, programa ir HPL testu. Našumo testavimas. Linpack benchmark testas. Uždavinio sprendimas. Testų rezultatai. Skaityti daugiau
Luknelės upės slėnio gamtotvarkos planasĮvadas. Teritorijos būklės aprašymas ir įvertinimas. Teritorijos padėtis ir ribos. Teritorijos teisinis statusas ir svarba. Teritorijos fizinės - geografinės sąlygos. Klimato ir geologinės ypatybės. Geomorfologinės ypatybės, pagrindinės reljefo formos. Hidrografinės ypatybės. Kraštovaizdžio aprašymas. Teritorijos biologinės ypatybės. Laukinės augalijos ypatybės ir buveinės. Laukinės gyvūnijos ypatybės. Žemės ir gamtos išteklių nuosavybė ir naudojimas. Esamos žemėvaldos. Miško išteklių naudojimo ypatybės. Žmogaus veikla gretimose teritorijose. Teritorijos ekologiniai būklės vertinimo kriterijai. Pažeidžiamumas ir stabilumas. Retumas. Natūralumas ir tipiškumas.įvairovė. Teritorijos padėtis. Socialinis - ekonominis būklės įvertinimas. Gamtotvarkos plano tikslas ir uždaviniai. Stiprybių, silpnybių, galimybių, grėsmių analizė. Gamtotvarkos plano priemonių įgyvendinimo planas. Gamtotvarkos priemonių įgyvendinimo planas. Tvarkymo priemonių lokalizavimas. Gamtotvarkos priemones įgyvendinantys asmenys ir jų funkcijos. Išteklių analizė, lėšų poreikis gamtotvarkos plano priemonėms įgyvendinti. Gamtotvarkos plano tikslinimas ir stebėsena. Išvados. Priedai (2). Skaityti daugiau
M3U formato bylų analizė ir konvertacijaTikslas. Darbo užduotis. Užduoties analizė. Programos detalizavimas. Rezultatai ir išvados. Skaityti daugiau
Machine elementsDarbas anglų kalba. Mašinos elementai. Toothed-belt and worm gear transmission. Kinematic scheme. Introduction. Selection of an electric motor. Determination of transmission ratio and torque. Calculation of a reducer. Main parameters of worm-gear. Main parameters of worm gear-wheel. Verifying calculations for a worm-gear. Forces acting in the engagement. Orientational calculation of shafts. Design of dimensions of worm-wheel. The calculations of acting forces, torques and bending moments. Selection of bearings. Selection of keys. Dimensions of the housing and fastening. Calculation of a belt drive. Heat calculation. Selection of fits and lubrication. Skaityti daugiau
Machine translationDarbas anglų kalba apie kompiuterinį vertimą. Introduction. The history of machine translation. Before the computer. The pioneers, 1947-1954. The decade of optimism, 1954-1966. The aftermath of the ALPAC report, 1966-1980. The 1980s. The early 1990s. The late 1990s. Machine translation engines. Basic machine translation systems. Direct translation. Interlingua based MT. Transfer-based MT. Corpus-based MT. Statistics-based MT. Example-based MT. Grammar-based machine translation. Knowledge-based MT. Memory-based machine translation. Hybrid System. Principles-based MT. Dialogue-based MT. Comparison of human and machine translation. Problems, which machine translation faces. Prospects of machine translation. Conclusions. Appendix. Skaityti daugiau
Maistinių bulvių technologijosĮvadas. Augalo biologinės savybės ir morfologiniai ypatumai. Veislių parinkimas ir aptarimas. Vieta sėjomainoje ir priešsėlių parinkimas. Dirvos dirbimas. Tręšimo ypatumai. Bulvių sėklos paruošimas sodinimui. Sėkla ir sėja. Sodinimo tankumas. Sodinimo laikas. Sodinimo būdai. Sodinimo gylis. Pasėlių priežiūra. Derliaus nuėmimo laikas, būdai ir galimi nuostoliai. Bulvių sandėliavimas. Bulvių sodinimo technika. Išvados. Priedai (1 psl.) Skaityti daugiau
Maisto kokybė ir saugaĮvadas. Teorinė dalis. Lietuvos Respublikos (LR) higienos normų reikalavimai. Esamos padėties analizė. Dienos valgiaraštis. Patiekalų energinė vertė. Patiekalų grupės aprašymas. Patiekalų sudėties aprašymas. Dviejų naujai sukurtų patiekalų technologinio proceso schemos su SVT. Technologinio proceso analizė Taršos pavojų analizė. Įranga. Skaityti daugiau
Maisto pramonės įmonių ir gyvenamųjų namų oro kondicionavimo sistemosVėdinimo sistemos veikimas - sudedamosios dalys: pagrindiniai reikalavimai oro tiekimo vamzdynui. Vėdinimas žiemą. Sistemos mechanizmas. Įrangos pasirinkimas. Konvektoriai. Anijonų generatoriai. Mobilūs oro kondicionieriai. Priežiūra ir garantijos. Rekuperatorių, generatorių ir recirkuliacijos panaudojimo galimybės. Vėdinimo įrengimo sistemos problemos. Ventiliacijos sistema gyvenamuosiuose ir maisto pramonės pastatuose: ventiliacijos sistema. Mechaninės ventiliacijos reikalingumas. Teršalai ir jų šaltiniai. Rekuperacinė vėdinimo sistema. Oro paskirstymas. Vėdinimo sistemos sudedamosios dalys. Ventiliacijos sistema maisto pramonės įmonėse: vėdinimas ir oro kondicionavimas. Svarbiausi mikroklimato parametrai. Santykinė drėgmė. Oro slėgis pastate. Vėdinimo įrangos išdėstymas. Vėdinimo ir oro kondicionavimo techninis reglamentas. Skaityti daugiau
Maisto pramonės produktų reklamos priemonės ir jų panaudojimo efektyvumasĮvadas. Reklamos samprata ir jos pagrindiniai principai. Reklamos veiklos organizavimas. Lietuvos alaus prekių ženklų konkurencingumas. Prekių ženklas Lietuvos alaus rinkoje. Lietuvos aludarių prekių ženklo konkurencingumo palyginimas. Prekių ženklo konkurencingumo tyrimo išvados. Psichologija reklamoje. Apie muzikalų alų. Moters vaidmuo reklamoje. Reklamos priemonės ir jų klasifikavimas. Reklama spaudoje. Spausdinta reklama. Elektroninių komunikacijos priemonių reklama. Tiesioginio atsako reklama. Kino (video) reklama. Reklama ant transporto priemonių, reklama ore. Išorinė reklama. Demonstracinė reklama. Reklama pardavimo ar paslaugų suteikimo vietose. Reklamos efektyvumo įvertinimas. Ekonominis reklamos efektyvumas. Komunikacinis reklamos efektyvumas (socialinis ir psichologinis). Patarimai efektyviai reklamai. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto produktų ekologija. Maisto priedaiĮžanga. Maisto kokybė ir maisto saugumas. Ekologiniai maisto produktai. Ekologinių maisto produktų ženklinimas. Maisto priedai. Išvados. Skaityti daugiau
Maisto ruošimo technologija (2)Įvadas. Darbo tikslas: Gebėti suprojektuoti patiekalų gamybos technologiją, gilinti maisto ruošimo technologijos pagrindų teorines žinias. Literatūros apžvalga. Žuvies klasifikavimas ir maistinė vertė. Žuvies atšildymas. Sūdytos žuvies mirkymas. Šaltieji žuvies patiekalai. Technologinė sudėtis. Produktų kulinarinis panaudojimas, patiekalų asortimento parinkimas. Garnyrų ir padažų parinkimas. Parinktų patiekalų ir jų receptūrų aprašymas. Tradicinių žaliavų pakeitimas kitomis, receptūroje leidžiamomis medžiagomis. Žaliavų ir gamybinių atliekų kiekio apskaičiavimas. Patiekalų technologinių schemų sudarymas. Patiekalų kalkuliacija. Medžiagų pokyčiai šiluminio paruošimo metu. Įrengimų panaudojimas. Technologinė gamybos schema. Išvados 29 Skaityti daugiau
Maisto saugos ir kokybės reikalavimaiĮvadas. Vartotojų institutas. Vartotojų švietimo programa Lietuvai integruojantis į Europos Sąjungą (ES). Lietuvos maisto kokybės ir saugos interneto svetainė. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatai. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2007-2009 metų sutrumpintas strateginis veiklos planas. Lietuvos respublikos maisto įstatymas. Valstybinės maisto ir mitybos strategijos įgyvendinimo priemonių 2003–2010 metų planas. Lietuvos higienos norma HN 15:2005 "Maisto higiena". Lietuvos higienos norma HN 53 : 2003. Maisto sauga. Išvados. Skaityti daugiau
Maitinimo organizavimas ir aptarnavimasSusipažinti su maitinimo įmone, prekybos patalpomis. Įmonės tipas, kategorija, vietų skaičius prekybinėje salėje ir bare. Prekybos patalpos. Jų rūšys, apibūdinimas. Prekybos salės interjeras. Susipažinti su maitinimo įmonėje naudojamais indais, valgomaisiais įrankiais, stalo patiesalais. Apibūdinant suskirstyti į šias grupes, nurodant dydį, talpą ir paskirtį. Porceliano indai. Stiklo ir krištolo indai. Metaliniai indai. Valgomieji įrankiai (pagrindiniai ir pagalbiniai). Pagalbiniai (bendro naudojimo) įrankiai. Stalo užtiesalai (staltiesės, servetelės, padavėjų rankšluostėliai). Susipažinti su maitinimo įmonės patiekalų ir gėrimų meniu. Patiekalų išdėstymo tvarka. Ar teisingai išdėstyti patiekalai? Ar patiekalų asortimentas atitinka pasirinktą įmonės tipą? Gėrimų išdėstymo tvarka. Kaip nurodytos gėrimų išeigos, kainos? Padavėjo pasiruošimas darbui. Maitinimo įmonės padavėjo apranga, asmens higienos reikalavimai. Padavėjui būtini reikmenys. Padavėjui reikalingos žinios. Stalų serviravimas viešbučio restorane. Indų, įrankių, prieskonių indelių paruošimas. Servetėlių lankstymas(pateikti tris lankstymo pavyzdžius). Vėduoklė su šoniniu sparnu. Palmės šakelė. Lelija. Stalų serviravimas (pateikti pusryčių, pietų ir vakaro serviruočių pvz.). Pusryčių stalo serviravimas. Pietų stalo serviravimas. Vakarienės stalo serviravimas. Lankytojų sutikimas, aptarnavimas. Svečių sutikimas restorane. Meniu įteikimas. Gėrimų išankstinis pasiūlymas ir patiekimas. Užsakymo priėmimas. Padavėjo konsultacija, patiekalų ir gėrimų rekomendavimas. Atsiskaitymas su lankytoju grynais pinigais ir kreditinėmis kortelėmis. Svečių išlydėjimas. Kaip maitinimo įmonėje organizuojamas darbas su lankytojais? Lankytojų skundų, pasiūlymų, pastabų nagrinėjimas. Ar įmonė savo darbe naudoja anketas, kur lankytojai gali pareikšti savo nuomonę? Patiekalų ir gėrimų patiekimas viešbučio restorane. Gaivinančių gėrimų patiekimas. Kokios temperatūros pateikiami? Stiprių gėrimų (viskio, džino, degtinės, brendžio, romo, likerio) patiekimas. Patiekimo būdai ir temperatūra. Vynų patiekimas maitinimo įmonėje. Patiekimo temperatūra, rekomendavimas prie pasirinktų patiekalų. Šaltų ir karštų užkandžių patiekimas. Sriubų patiekimas įmonėje: pietų metu, vakaro metu, turistų grupėms. Kaip patiekiamos firminės restorano sriubos? Antrųjų (pagrindinių) patiekalų patiekimas. Kaip patiekalai patiekiami pietų ir vakaro metu? Smulkiai aprašyti, kaip patiekiami 3 pagrindiniai patiekalai(žuvies, mėsos, paukštienos). Desertinių patiekalų patiekimas įmonėje. Kokie indai ir įrankiai naudojami desertinių patiekalų patiekimui? Įvertinti pobūvių organizavimą maitinimo įmonėje. Išsiaiškinti, kaip priimami užsakymai pobūviui. Kaip atsiskaitoma už pobūvį? Sužinoti užsakovo teises ir pareigas. Kur jos atspindi? Ar taikoma nuolaidų sistema? Išsiaiškinti įmonėje organizuojamų pobūvių rūšis. Kokie pobūviai vyksta bendroje, kokie pobūvių salėse? Nurodyti rengiamų pobūvių dydį (žmonių skaičių). Išanalizuoti įmonėje vykstančių pobūvių meniu. Ar įmonė turi parengusi išankstinius siūlomus meniu, ar meniu sudaromi individualiai kiekvienam užsakovui? Pateikti vieno pobūvio meniu pvz. Išanalizuoti ir aprašyti pobūvio eigą. Išsiaiškinti, kokios papildomos paslaugos siūlomos užsakant pobūvį (muzika, gėlės, salės paruošimas ir t. t.). Ką pasiūlysite Jūs? Išanalizuoti turistų grupių ir individualių turistų maitinimo organizavimą. Ar įmonė sudaro sutartis turistų maitinimui? Įvertinti turistų grupių maitinimo meniu (pateikti 1 dienos maitinimo meniu pavyzdį). Kaip vyksta bendravimas su turistų grupėmis. Įvertinti pusryčių organizavimą. Kaip restorane pateikiami pusryčiai. Pusryčių meniu. Kaip pusryčiai svečių pageidavimu pateikiami į kambarius? Išvados. Skaityti daugiau
Maitinimo šaltinisAnaloginių įtaisų kursinis darbas. 3 variantas. Įvadas. Duomenys. Tinklo lygintuvas. Jėgos transformatorius. Apvijų sutalpinimas. Nuostoliai transformatoriuje. Kiti transformatoriaus parametrai. Galios tranzistorių ir diodų rėžimai. Išėjimo filtras. Nuostoliai galios transformatoriuose ir dioduose. Nuostoliai droselyje. Keitiklio naudingo veiksmo koeficientas. Išvados. Skaityti daugiau
Maitinimo technologijos: 60 vietų itališkų patiekalų restorano projektavimas PanevėžyjeĮvadas. Techninis – ekonominis pagrindimas. Pradinė padėtis. Teritorijos charakteristika. Žaliavų zonos charakteristika ir materialinio aprūpinimo pagrindimas. Technologinė dalis. Lankytojų ir realizuojamų patiekalų skaičiaus nustatymas. Procentinė patiekalų asortimento sudėtis. Apytikslės vieno žmogaus suvartojimų produktų normos. Valgiaraštis. Kalkuliacinės kortelės. Technologinio proceso mokslinis pagrindimas. Įrengimų parinkimas ir jų charakteristika. Šiluminių įrengimų techninė charakteristika. Mechaninių įrengimų techninė charakteristika. Šaldymo įrengimų techninė charakteristika. Gamybinių patalpų baldų techninė charakteristika. Gamybinių patalpų plotų paskaičiavimas. Karštų patiekalų ploto nustatymas. Saldžių patiekalų ploto paskaičiavimas. Šaltų patiekalų ploto paskaičiavimas. Indų plovyklų ir prekybinės salės plotų paskaičiavimas. Salės indų plovyklos paskaičiavimas. Virtuvės indų plovyklos paskaičiavimas. Prekybinės salės ploto paskaičiavimas. Pagalbinių patalpų ploto paskaičiavimas. Realizavimo patalpos ploto paskaičiavimas. Kiaušinių laikymo patalpa. Daržovių pirminio apdorojimo ploto paskaičiavimas. Šaldymo kamerų paskaičiavimas. Mėsos šaldymo kamera. Žuvies šaldymo kamera. Pieno, riebalų, gastronomijos kamera. Vaisių ir žalumynų kamera. Nešaldomų sandėliavimo plotų paskaičiavimas. Daržovių sandėlis. Sausų produktų sandėlis. Kokybės valdymas ir kontrolė. Žaliavų kokybinė ir kiekybinė charakteristika. RVASVT. Standartai, kokybės rodikliai ir tyrimo metodai. Gamtosaugos priemonės. Technologinis aprašymas. Išvados. Skaityti daugiau
Makroekonominės ir valiutos kurso problemos naujosiose Europos Sąjungos (ES) šalyse, siekiant įsivesti eurąĮžanga. Konvergencijos kriterijai – pagrindas sėkmingam euro įvedimui. Mastrichto sutarties konvergencijos kriterijai. Konvergencijos kriterijų vykdymas. BVP augimas Europos Sąjungos (ES) valstybėse. Vienas iš konvergencijos rodiklių – kainų raida. Fiskalinės raidos rodikliai. Valiutų kursų pokyčių kriterijus. Vidutinių metinių palūkanų normų kriterijus. Konvergencijos kriterijų vykdymas euro zonos valstybėse. Fiskalinės raidos 2004 metais įvertinimas. Euro įvedimas vidurio ir rytų Europos valstybėse. Problemos, lydinčios bendros valiutos įvedimą. Nacionalinių ir bendrų ekonomikos valdymo instrumentų taikymas. Kapitalo kontrolės atsisakymas. Didelės kapitalo įplaukos. Didėjantis fiskalinis spaudimas. Valiutos kurso režimo pakeitimo išlaidos. Infliacijos augimas. Nedarbo augimas. Euro zonos formavimo ekonominės problemos. Kainų kilimas, įvedant eurą. Neekonominio pobūdžio problemos. Euro įvedimo perspektyvos kai kuriose Europos Sąjungos (ES) valstybėse narėse. Pagrindiniai darbai įvedant eurą. Lietuvos pasirengimas euro įvedimui. Išvados. Skaityti daugiau
Maksas VėberisMaksas Vėberis. Biurokratijos koncepcija. Klasikinė biurokratijos formalios struktūros analizė, pagrindiniai jos bruožai. Darbo pasidalijimas: Privalumai ir nuostoliai, Valdžios hierarchija, Tradicinė valdžia, Charizmatinė valdžia, Racionali – įstatyminė valdžia, Biurokratinė valdžia, Nenumatytos pasekmės. Sudėtinga valdymo hierarchija. Aiškios atsakomybės taisyklės ir darbotvarkė. Beasmeniškumas: Beasmeniškumo privalumai, Beasmeniškumo nuostoliai. Išvados. Skaityti daugiau
Malonumo interpretacija S. Freudo ir J. Lacano psichoanalizėjePsichoanalizė kaip interpretacija. Malonumo principas ir realybės principas. Malonumo principo ekonominė prasmė. Realybės principo problema. Malonumo principo pamatai. Kartojimas. Erosas ir tanatas. Anapus malonumo principo. Edipo situacija. Edipo situacija kaip trauma. Jouissance – prasmę indukuojanti beprasmybė. Skaityti daugiau
Management report: company KIA Auto in LithuaniaDarbas anglų kalba. Darbe analizuojama KIA Auto firmaLietuvos rinkoje. Vadybos raportas. Executive summary. Introduction. External analysis. Automotive industry’s in Lithuania overview. Five forces analysis. Competitive rivalry. Threat of new entries. Buyer’s power. Supplier’s power. Threat of substitute products. Internal analysis. Business model. resources. Threshold resources. Unique resources. Competences. Threshold competences. Core cmpetence. Pricing strategy. Stakeholders. Leadership (internal stakeholders). External stakeholders. KIA’s culture. Options. Option 1: Start manufacturing cars in Lithuania. Option 2: Join the new segment of the market with luxury cars. Option3: Quit the market. Option 4: Keep and improve the recent strategy. Conclusions. Recommendations. References. Appendixes (2 psl.). Skaityti daugiau
Marijampolės apskrities užimtųjų statistinis tyrimasGyventojų užimtumas Marijampolės apskrityje 1998-2005 metais. Marijampolės apskrities užimtųjų gyventojų pasiskirstymas. Stulpelinė diagrama. Linijinė diagrama. Marijampolės apskrities gyventojų užimtumo baziniai didėjimo (mažėjimo) tempai. Marijampolės apskrities gyventojų užimtumo grandininiai didėjimo (mažėjimo) tempai. Marijampolės apskrities gyventojų užimtumo absoliutaus lygio bazinis padidėjimas (sumažėjimas). Marijampolės apskrities užimtųjų gyventojų baziniai padidėjimo (sumažėjimo) tempai. Histograma: užimtųjų moterų skaičiaus kitimas Marijampolės apskrityje 1998-2005 metais. Histograma: užimtųjų vyrų skaičiaus kitimas Marijampolės apskrityje 1999-2005 metais. Aprašomosios statistikos lentelė. Vienmatė regresija: Marijampolės apskrities užimtųjų vyrų skaičiaus įtaka bendram užimtųjų skaičiui 1998-2005 metais. Vienmatė regresija su lygtimi: Marijampolės apskrities užimtųjų vyrų skaičiaus įtaka bendram užimtųjų skaičiui 1998-2005 metais. Vienmatės regresijos duomenų langas. Vienmatės regresijos duomenų lentelė. Dvimatės regresijos duomenų langas. Dvimatės regresijos duomenų lentelė. Gyventojų užimtumo Marijampolės apskrityje rezultatų langas. Gyventojų užimtumo Marijampolės apskrityje grafinis prognozės vaizdas. Gyventojų užimtumo kitimas Marijampolės apskrityje 1998-2005 metais. Gyventojų užimtumą kitimą Marijampolės apskrityje rodanti linijinė diagrama 1998-2005 metais ir 2006-2007 metų prognozė. Užimtumo statistinio tyrimo rezultatai. Skaityti daugiau
......