Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Maisto saugos ir kokybės reikalavimai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maisto saugos ir kokybės reikalavimai

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334
Aprašymas

Įvadas. Vartotojų institutas. Vartotojų švietimo programa Lietuvai integruojantis į Europos Sąjungą (ES). Lietuvos maisto kokybės ir saugos interneto svetainė. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nuostatai. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2007-2009 metų sutrumpintas strateginis veiklos planas. Lietuvos respublikos maisto įstatymas. Valstybinės maisto ir mitybos strategijos įgyvendinimo priemonių 2003–2010 metų planas. Lietuvos higienos norma HN 15:2005 "Maisto higiena". Lietuvos higienos norma HN 53 : 2003. Maisto sauga. Išvados.

Ištrauka

Teisė – tai visuomenės organizavimo normatyvinė išraiška. Priemonė visuomenės interesų, sluoksnių, grupių pusiausvyrai pasiekti. Šakos: konstitucija, tarptautine sutartis, įstatymai, kodeksai (CK,CPK, ATPK, BK, BPK).
Civilinė teisė- tai šaka sudaryta iš visos privačios teisės, taikomi pagrindiniai teisės sprendimai. Komercinė teisė – reguliuoja komercinius santykius tarp įmonių, verslininkų, komersantų. Ji taikoma KT subjektams ir komerciniams sandoriams.
Teisės sistema - skirstoma į viešąja ir privatinę. Viešosios teisės šakos yra KT, ValsT, AT, BT, dalinai procesų teisė, finansų teisė, privatinė teisė, šakos yra CT, KT, DT. Įstatymas yra teisės forma, o ne šaltinis. Yra administraciniai teismai ginčams spręsti. Civilinės teisės sistema - bendrosios, nuostatos, šeimos teisė, daiktinė teisė, paveldėjimo teisė, prievolių teisė. CT principai subjektų lygiateisiškumą (sutartį sudarančios šalys yra lygios), nuosavybės neliečiamumo, sutarties laisvės, proporcingi principai, teisinio apibrėžtumo (teisės įsigalioja jeigu ji jau yra paskelbti žiniose), draudimo piktnaudžiauti savo teisę, interesų pusiausvyros CT. Steigiant savo įmonę reikia žinoti LR įstatymus. Steigiant įmonę reikia - užregistruoti įmonės vardą(valstybės patentų biuras), licenzijų gavimą(valstybės institucija), atidaryti kaupiamąją sąskaitą(komercinis bankas), užregistruoti įmonę Lietuvos Respublikos įmonių rejestre(savivaldybės rejestro tarnyba), užregistruoti mokesčių mokėtojų(valstybinė mokesčių inspekcija), užregistruoti draudimo įmokų mokėtoju(miesto socialinio draudimo įstaiga, gauti leidimą pasigaminti anspaudą( vyriausiasis policijos komisariatas), leidimas – higienos pasas( visuomenės sveikatos centras), suderinimas su darbo inspekcija, jei yra samdomas darbuotojas.
Mano pasirinkta tema tai – maisto saugos ir kokybės teisinis reglamentavimas. Lietuva integravus į ES labai plačiai pradėjo ruošti įvairius projektus jau nuo 2003 metų dėl maisto saugos ir kokybės, išleisti leidinius vartotojams, ruošti įvairius seminarus, projektus. kadangi, šis klausymas labai aktualus ne tik Lietuvoje bei ir Europoje.
Darbo tikslas: panagrinėti maisto ir saugos teisines problemas
Darbo uždaviniai: išanalizuoti padėtį maisto saugos ir kokybės reglamentavimą, nagrinėti teisines problemas, priimti sprendimus teisės reikalavimais. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-06-04
DalykasMaisto technologijos kursinis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis33 puslapiai 
Literatūros šaltiniai8
Dydis76.26 KB
AutoriusAura
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2007 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaKauno kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto saugos ir kokybes reikalavimai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą