Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Išleistuvių pobūvio organizavimas
   
   
   
2
naudingas +2 / nenaudingas 0

Išleistuvių pobūvio organizavimas

  
 
 
1234567891011121314151617181920
Aprašymas

Įvadas. Užsakymo priėmimas. Pasiruošimas puotai. Išleistuvių pobūvio meniu organizavimas. Stalo serviravimas. Salės puošyba ir dekoravimas. Pobūvio aptarnavimas. Išvados.

Ištrauka

Išleistuvių vakaras. Paskutinė šventė mokykloje – džiugi, nostalgiška, liūdnoka, iškilminga ar intymi. Paskutinis atsisveikinimas su vaikyste: vienų – paprastas mokyklos salėje, kitų – iškilmingas prabangiame restorane ar tiesiog prie laužų žygyje.
Išleistuvės – tai tokia šventė, kurią daugelis prisimena visą gyvenimą. Ji simbolizuoja vieno etapo pabaigą, kito – pradžią. Tai tarsi tarpinė "stotelė", atsisveikinimas su mokykla ir jos gyvenimu, laikant rankose brandos atestatą, ir savarankiško gyvenimo kelio pradžia. Todėl, suvokiant šios šventės svarbą, būtina ją suorganizuoti taip, kad įspūdžiai neišblėstų ilgą laiką, o prisiminimai visada keltų nostalgišką šypseną.
Ruošiant abiturientų išleistuvių puotą rekomenduojama aptarti ir suplanuoti šiuos šventės aspektus:
• kokią pinigų sumą skirs kiekvienas abiturientas bei jo tėvai;
• paskirti šventės datą ir laiką;
• sudaryti dalyvių sąrašą (t.y. abiturientai, jų artimieji, mokytojai);
• surasti ir apžiūrėti patalpas;
• susirasti muzikantus bei fotografą arba video operatorių;
• aptarti pokylio vietos puošybos detales;
• suderinti pobūvio valgiaraštį;
• užsakyti išleistuvių tortą.
Kadangi išleistuvių vakaras yra atsakinga, daug pasirengimo darbų reikalaujanti šventė, kad viskas vyktų sklandžiai, vertėtų išsirinkti asmenis, atsakingus už organizacinius dalykus, šiuo atveju tai galėtų būti keli baigiantieji moksleiviai ir jų tėveliai.
Darbo tikslai:
1. Aptarti išleistuvių šventės organizavimą.
2. Suprojektuoti planą pobūviui organizuoti.
3. Išanalizuoti svečių aptarnavimo ypatumus, pateikti rekomendacijas.


Organizuojamas pobūvis – furšetas, skirtas abiturientų išleistuvių proga. Planuojama, kad dalyvaus 80 svečių: 70 abiturientų, 10 tėvų ir 10 mokytojų. Nuspręsta, kad pokylis vyks užmiesčio kavinėje, esančioje gražioj aplinkoj, miško papėdėje, prie ežero.
Užsakymą šventei aptarnauti priima kavinės vadybininkas arba administratorius. Organizuojant pobūvį, labai svarbu turėti tikslią informaciją, todėl su užsakovu aptariamos visos detalės, padėsiančios sėkmingai organizuoti šį pobūvį. Su užsakovu (šiuo atveju – išrinkti atsakingieji moksleiviai ir jų tėveliai) išsamiai išsiaiškinama, kokių paslaugų pageidauja, aptariama pinigų suma, skiriama pobūviui. Užsakymo priėmėjas parodo nuotraukas ar kitą medžiagą apie ankstesnių pobūvių organizavimą, pakviečia paragauti įmonės siūlomų patiekalų.
Susitikimo metu aptariamos renginio detalės: patikslinama data ir laikas, svečių pasitikimas, personalo apranga, meniu, gėrimai, šventęs scenarijus, stalo schema, svečių kortelės, muzika, pokylių salės puošyba ir t.t. Keliais egzemplioriais (užsakovams ir įmonės atstovui) sudaroma raštiška pobūvio sutartis (priedas nr.1), kurios pagrindu vėliau bus išrašyta sąskaita. Sumokamas avansas (apie 50% užsakymo vertės), įmonė pristato garantinį raštą, kuriame nurodytas įsipareigojimas apmokėti pagal nurodytą sąskaitą. Garantiniame rašte privalo būti šie įmonės rekvizitai: įmonės pavadinimas, data, numatomo pobūvio data, vadovo rekvizitai, parašas ir anspaudas. Užsakovai turi žinoti, kad vėliausiai dvi dienas prieš pobūvį privalo atsiųsti garantinį raštą, kuriame patvirtinamas galutinis dalyvių skaičius, o taip pat – organizuojamo pobūvio vieta, data ir laikas. Už aptarnavimo pratęsimą po susitartų darbo valandų gali būti imamas papildomas mokestis, kuris priklauso nuo svečių skaičiaus ir pokylio pratęsimo trukmės. Prieš 2-3 dienas ar dar anksčiau aptariamas ir sudaromas valgiaraštis dalyvaujant užsakovams, gamybos vadovui ir administratoriui arba vadybininkui. Tada jis atiduodamas į buhalteriją kalkuliacijai padaryti. Po vieną užsakymo egzempliorių turi užsakovai, administratorius arba vadybininkas ir gamybos vadovas. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-03-30
DalykasMaisto technologijos kursinis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis19 puslapių 
Literatūros šaltiniai9
Dydis61.45 KB
AutoriusTikrove
Viso autoriaus darbų65 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Isleistuviu pobuvio organizavimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

  • 2009-03-23 IP: 88.222.21.173
    Kudlius sako

    toks vidutiniskas

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
+2
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą