Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Profesinės veiklos praktikos ataskaita: mėsos gaminių gamyba UAB "Sagralita"
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Profesinės veiklos praktikos ataskaita: mėsos gaminių gamyba UAB "Sagralita"

  
 
 
12345678910111213141516171819
Aprašymas

Mėsos produktų technologijos. Įvadas. Praktinio darbo aprašymas įmonėje: UAB "Sagralita". Trumpa įmonės charakteristika. Gaminamos produkcijos aprašas. Galvų slėgtainio gamybos aprašas. "Sluoksniuotos kumpinės" jusliniai, fizikiniai-cheminiai rodikliai. Žaliavos. Technologinis procesas. Gaminio gamyboje naudojamų įrenginių ir inventoriaus charakteristika. Sanitarinė ir higieninė įmonės būklė. Pastabos ir pasiūlymai įmonės veiklai. Priedai.

Ištrauka

Maisto produktų kokybės ir ypač jų saugos užtikrinimas, t.y. nekenksmingumas vartotojui, yra pagrindinis šiuolaikinės maisto pramonės uždavinys. Svarbiausius maisto kokybės ir saugos rodiklius reglamentuoja įvairūs teisės aktai – įstatymai, higienos normos, privalomieji rodikliai, techniniai reglamentai ir kt. Daugelyje pasaulio valstybių yra priimti įstatymai ir ktiti norminiai aktai, raglamentuojantys valdymo sistemas, skirtas reguliuoti ir užtikrinti maisto saugą. Pagrindinis maistui skirtas nacionalinis teisės aktas yra Lietuvos respublikos maisto įstatymas; pagrindinės šio įstatymo nuostatos yra išsamiai išdėstytos Lietuvos higienos normoje HN 15:2005 "Maisto higiena".
Maisto produktų kokybė ir ypač jų sauga yra svarbiausias šiuolaikinės maisto pramonės uždavinys. Pastaruoju metu buvo paskelbta labai daug duomenų, susijusių su maisto užteršimu patogeniniais mokroorganizmais, kenksmingomis cheminėmis medžiagomis ir įvairiais pašaliniais fiziniais objektais.
Pasatraisiais metais taip pat keitėsi vartotojų poreikių maisto produktams struktūra. Padidėjo greito ir patogaus vartojimo produktų paklausa, vartotojai teikia pirmenybę šviežiems, natūralaus skonio ir aromato maisto gaminiams. Šie pokyčiai iškėlė naujus uždavinius maisto gamintojams, kurie pradėjo taikyti perdirbimo procesus, turnčius mažesnį poveikį natūralioms žaliavų savybėms.

Praktikos tikslas – įtvirtinti teorines žinias, įgyti praktinio darbo įgūdžių, surinkti ataskaitai reikalingą medžiagą.
Praktikos paskirtis:
1. Susipažinti su gyvulių skerdimo technologija bei įrengimais.
2. Susipažinti su mėsos išpjaustymo technologija bei įrengimais.
3. Susipažinti sumėsos produktų gamybos technologija bei įrengimais.
4. Susipažinti su mėsos gaminių terminiu apdorojimu.
5. Susipažintisu RVASVTprograma.
6. Įsisavinti produktų ženklinimo reikalavimus.
7. Susipažinti su sanitarijosprograma.
8. Susipažinti su naujų produktų kūrimo technologija bei jų dokumenyinės bazės sudarymu. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2008-04-08
DalykasPramonės ir gamybos praktikos ataskaita
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis17 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis31.88 KB
Autoriusedita
Viso autoriaus darbų4 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas4
Mokytojas/DėstytojasZ. Jarmokienė
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
FakultetasAgrotechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word praktikos ataskaita mesos gamybos imoneje [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą