Maisto produktų pakavimo medžiagos ir įrengimai. Aseptinis pakavimas. Pakuočių ir maisto produktų sterilizavimo būdai. Aseptinio pakavimo priemonės. Išlaidų sumažinimas. Integruotasis aseptinis įpakavimas. Sandara. Neintegruotasis (provokacinis) įpakavimas. Pakavimas į butelius. Sandara. Procesas. Pakavimas į stiklainius ir taurės pavidalo indus. Sandara. Procesas. Disko sterilizavimas. Įrangos sterilizavimo metodai. Tendencijos ir perspektyvos. Nenutrūkstantis aseptinis skystųjų maisto produktų pakavimas, naudojant sudėtingą popieriaus, polietileno ir aliuminio derinį. Istorinis pagrindas. Pakavimo medžiagos sudėtis ir gamyba. Sandara ir sudėtinės dalys. Vyniojimas, spausdinimas ir sukarpymas. Privalomos aseptinio skysčių pakavimo proceso charakteristikos. Pakuotės, kurias galima krauti į rietuvę be skyriklių. Įgyvendinimas pramoninėje aplinkoje. Maisto produktų sterilizavimas. Pakavimo medžiagos sterilizavimas. Poveikis aplinkai. Žaliavos. Pakavimo operacijų integravimas į gamybos valdymą ir priežiūrą. Produktai, pakuojami į Tetra Brik pakuotes. Išvados.
Kita, kursinis darbas(26 puslapiai)
2006-05-04
Įvadas. Karštai rūkytų mėsos gaminių gamybos skyriaus projektavimas. Žaliava. Prieskoniai ir medžiagos. Druska. Cukrus. Karagenanas. Natrio nitritas. Sūdymo preparatas ALMI COMBI C40-FL. Muskatų riešutai. Pipirai. Česnakai. Vanduo. Pagalbinės medžiagos. Maišeliai vakuuminiam įpakavimui. Privalumai. Maišeliai vakuuminiam įpakavimui. Tara. Technologinių procesų mokslinis tyrimas ir gamybos būdo parinkimas. Technologinių procesų mokslinis tyrimas. K-karagenanas. Rūkymo aromatizatorių naudojimas mėsos produktų gamyboje. Sojos izoliatų poveikis rūkytos jautienos produktų maistinei vertei. Gamybos būdo parinkimas. Karštai rūkytų mėsos gaminių gamybos technologinė schema. Mėsos sūdymas. Masažavimas. Formavimas, paruošimas terminiam apdorojimui. Terminis apdorojimas. Atšaldymas. Paruošimas realizavimui. Pakavimas, ženklinimas, gabenimas, laikymas. Gaminių receptūros. Gamyboje naudojamų žaliavų ir medžiagų skaičiavimas. Prieskonių skaičiavimas. Pagalbinių medžiagų skaičiavimas. Technologinių procesų ir produkcijos kokybės valdymo organizavimas. Juslinių, techninių, cheminių bei bakteriologinių savybių nustatymas ir standartizacija. Normatyvinė- techninė dokumentacija. Žaliavų ir medžiagų kontrolė- technologinio proceso kontrolė. Gatavos produkcijos laikymo kontrolė. Gaminamų produktų charakteristika. RVASVT sistema. Gamybinių patalpų ir sandėlių plotų apskaičiavimas ir jų komponavimas.
Pramonė ir gamyba, kursinis darbas(62 puslapiai)
2006-05-04
Virtų dešrų formavimo proceso tyrimas. Slėgio veikimas faršo vandens surišimui. Technologinės faršo savybės. Faršo laikymas. Mėsos duona. Termobarinis apdorojimas.
Kulinarija, namų darbas(5 puslapiai)
2006-05-04
Bendra charakteristika. Populiariausios nuodingų žuvų rūšys. Apsinuodijimai ikrais. Siguatoksiškos žuvys. Bakterinės kilmės žuvų nuodai. Moliuskai sukeliantys toksines infekcijas. Apsinuodijimų klinikinis vaizdas, pirmoji pagalba ir profilaktika. Apsinuodijimų požymiai, pirmoji pagalba ir profilaktika.
Zoologija, analizė(6 puslapiai)
2006-05-04
Santrauka. Įvadas. Vadovo apibrėžimas. Lyderių veiklos funkcijos. Vadovas – lyderis. Efektyvus vadovavimas. Išvados.
Personalo vadyba, namų darbas(8 puslapiai)
2006-05-02