Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Aseptinis pakavimas. Pakuočių ir maisto produktų sterilizavimo būdai. Aseptinio pakavimo priemonės
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Aseptinis pakavimas. Pakuočių ir maisto produktų sterilizavimo būdai. Aseptinio pakavimo priemonės

  
 
 
123456789101112131415161718192021222324252627
Aprašymas

Maisto produktų pakavimo medžiagos ir įrengimai. Aseptinis pakavimas. Pakuočių ir maisto produktų sterilizavimo būdai. Aseptinio pakavimo priemonės. Išlaidų sumažinimas. Integruotasis aseptinis įpakavimas. Sandara. Neintegruotasis (provokacinis) įpakavimas. Pakavimas į butelius. Sandara. Procesas. Pakavimas į stiklainius ir taurės pavidalo indus. Sandara. Procesas. Disko sterilizavimas. Įrangos sterilizavimo metodai. Tendencijos ir perspektyvos. Nenutrūkstantis aseptinis skystųjų maisto produktų pakavimas, naudojant sudėtingą popieriaus, polietileno ir aliuminio derinį. Istorinis pagrindas. Pakavimo medžiagos sudėtis ir gamyba. Sandara ir sudėtinės dalys. Vyniojimas, spausdinimas ir sukarpymas. Privalomos aseptinio skysčių pakavimo proceso charakteristikos. Pakuotės, kurias galima krauti į rietuvę be skyriklių. Įgyvendinimas pramoninėje aplinkoje. Maisto produktų sterilizavimas. Pakavimo medžiagos sterilizavimas. Poveikis aplinkai. Žaliavos. Pakavimo operacijų integravimas į gamybos valdymą ir priežiūrą. Produktai, pakuojami į Tetra Brik pakuotes. Išvados.

Ištrauka

Yra daug priežasčių, kodėl reikėtų naudoti aseptinį įpakavimą. Čia aptarsime tris iš jų.
Jau beveik 20 metų maisto produktų gamintojai ir pakuotojai (spaudžiami konkurencijos) ieško būdo:
- šviežių maisto produktų rinkai pasiūlyti produktą, kuris, nors ir greitai gendantis, paskirstymo ir stovėjimo parduotuvės lentynoje bei buvimo namuose metu būtų puikios organoleptinės išvaizdos (pvz., jogurtai, desertai, vaisių sultys ir pan.);
- kompensuoti visus trūkumus paskirstymo grandinėje ir netinkamą vartojimą (transportavimą iš pardavimo vietos į namus, laikymo sąlygas namuose);
- kompensuoti neatitikimus, kurie pasireiškia iš pakavimo medžiagų tiekėjų pusės, turint omenyje higieną (kai kuriose šalyse gamybos metodai, apdorojimas, sandėliavimas ir transportavimas toli gražu neatitinka patvirtintų maisto produktų įpakavimo standartų).
Dėl akivaizdžių priežasčių, susijusių su gamybos organizavimu ir logistika, produktas ir aseptinis pakavimas neatsiejami siekiant :
- pratęsti produkto galiojimo laiką;
- optimizuoti gamybos – sandėliavimo – paskirstymo grandinę, rekomenduojamo arba įstatymais nustatyto produkto laikymo metu išsaugant organoleptinį standartą .
Kol nebuvo sukurtas, pritaikytas ir įvaldytas aseptinis pakavimo būdas, supilstymas į butelius buvo vienintelė technologija, kurios dėka buvo įmanoma pasiekti gamintojo ir vartotojo pageidaujamą laikymo terminą. Tačiau tai reikalavo nemažos kainos:
- gamintojo patirtos išlaidos - vartotojo patirti nuostoliai: iš anksto apdorotas produktas prarasdavo organoleptinę kokybę;
- produktas netekdavo vitaminų.
Nors vartotojas šio aspekto gali ir nežinoti, jis vis tik egzistuoja.
Apdorojimas karščiu poststerilizacijos metu, be abejo, iš dalies pagadina produktą. Ypač tai aktualu kūdikių maisto produktų atveju.
Kreivės, kurias nubraižė Miuncheno universiteto profesorius Kessleris, aiškiai rodo vitaminų praradimą ryšium su temperatūra ir apdorojimo trukme. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-05-04
DalykasKita kursinis darbas
KategorijaKita
TipasKursiniai darbai
Apimtis26 puslapiai 
Literatūros šaltiniai0
Dydis36.26 KB
AutoriusVaida
Viso autoriaus darbų5 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas0
Švietimo institucijaKauno Technologijos Universitetas
FakultetasCheminės technologijos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Aseptinis pakavimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

  • 2015-01-21 IP: 78.60.232.253
    neringanevuliene sako

    nuostabus darbas

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą