Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Varškės gamybos cechas
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Varškės gamybos cechas

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
Aprašymas

Įvadas. Darbo tikslai - gebėti įmonės priimamus sprendimus pagrįsti ekonominiais skaičiavimais, įvertinant gamybos padalinio sąnaudas ir pelningumą. Trumpa projektuojamo objekto charakteristika. Metinės gamybos programos skaičiavimas. Ilgalaikio turto vertės apskaičiavimas. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Išlaidos pagalbinėms žaliavoms, medžiagoms ir atsargoms. Išlaidos tiesioginiam darbo užmokesčiui. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Išlaidų pagalbinėms medžiagoms/ žaliavoms. Išlaidos netiesioginiam darbo užmokesčiui. Poreikis ir išlaidos technologinių procesų energijai. Poreikis ir išlaidos netechnologinių procesų energijai. Ilgalaikio turto nusidėvėjimo sumos apskaičiavimas. Išlaidos pagalbinėms medžiagoms. Išlaidos einamajam remontui. Kitos netiesioginės išlaidos. Cecho pastatų apšildymo išlaidos. Einamasis cecho pastatų remontas. Išlaidos spec. Drabužiams ir jų skalbimui. Gamybos sąnaudų suvestinė.Veiklos sąnaudos. Administracinės išlaidos. Išlaidos reklamai. Taros išlaidos. Prekių nuostoliai laikant, rūšiuojant, sandėliuojant. Mokesčiai. Pelno ataskaita. Pinigų srautų ataskaita. Finansiniai- ekonominiai rodikliai. Veiklos efektyvumo rodikliai. Išvados.

Ištrauka

Varškė gaminama iš pasterizuoto natūralaus arba separuoto pieno, surauginto pieno rūgšties bakterijomis. Iš pastrizuoto pieno galima pagaminti tik varškės pusgaminį, kuris vartojamas lydytų sūrelių gamybai arba kulinarijoje
Gaminama riebi (18%), puriebė (9%) ir liesa varškė. Riebi ir pusriebė varškė gamina dviem būdais: paprastuoju ir atsikiruoju (iš seoaruoto pieno, riebinant grietinėle).
Lietuvoje yra keturi varškės gamybos būdai:
- tradicinis išrūginis būdas vonioje: dvisienėse varškės voniose be mechaninių maišyklių arba sūrių voniose su maišyklėmis;
- mechanizuotas būdas viniose su tinkliniais įdėklais;
- mechanizuotomis linijomis JA9-OPT;
- atskirasis būdas.
Grūdėta varškė - tai minkšti, nenokinti, baltos spalvos sūrio grūdeliai, pagaminti iš lieso pieno. Sūrio grūdeliai gamybos pabaigoje sumaišomi su grietinėle bei druska. Patys sūrio grūdeliai yra prėsko skonio, bet pagamintas produktas turi diacetilo skonį.
Priklausomai nuo naudojamos gamybos technologijos, gaminami dviejų dydžių Grūdėtos varškės grūdeliai. Gaminant mažai riebalų turintį produktą, galima naudoti liesą grietinėlę. Grūdeliai gali būti gaminami trumpai (4-5 h), vidutinio ilgumo (6-8 h) ir ilgai (8-16 h) rauginant. Rauginimo laikas priklauso nuo raugo dozavimo ir užraugiamo pieno temperatūros.
Varškė paįvairina racioną, pagerina apetitą ir nuotaiką. Šiame produkte yra daug naudingų medžiagų, kurios suteikia jam gydomųjų savybių.
Kursinio darbo tikslai:
Geriau įsisavinti verslo ekonomikos dalyko temas;
Praktiškai pritaikyti verslo ekonomikos dalyke įgytas žinias ir įgūdžius;
Gebėti įmonės priimamus sprendimus pagrįsti ekonominiais skaičiavimais, įvertinant gamybos padalinio sąnaudas ir pelningumą.
Uždaviniai
Įvertinti gamybos padalinio ilgalaikį turtą ir jo nusidėvėjimo sumą;
Nustatyti gamybos apimtį;
Įvertinti įmonės sąnaudas;
Apskaičiuoti pelningumą, ekonominius-finansinius rodiklius ir padaryti atitinkamas išvadas. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-02-01
DalykasPramonės ir gamybos kursinis darbas
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasKursiniai darbai
Apimtis23 puslapiai 
Literatūros šaltiniai7
Dydis60.44 KB
Autoriusagne
Viso autoriaus darbų4 darbai
Metai2007 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasZ. Damalakienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Varskes gamybos cechas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 23 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Z. Damalakienė
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą