Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Materialaus produkto darymo proceso valdymo praktika: mėsos perdirbimo įmonė AB "Varėnos paukštynas"
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Materialaus produkto darymo proceso valdymo praktika: mėsos perdirbimo įmonė AB "Varėnos paukštynas"

  
 
 
1234567891011121314151617181920
Aprašymas

Įvadas. Gamybos proceso valdymo teorija. Valdymo struktūros. Žinių vadyba. Išvados. AB "Varėnos paukštynas" vištienos dešrelių darymo proceso valdymo praktika. Planavimas. Organizavimas. Skatinimas. Kontrolė. Žinių vadyba. Išvados.

Ištrauka

AB "Varėnos paukštynas" nėra realiai egzistuojanti įmonė – tai šiuolaikinės lietuviškos mėsos perdirbimo įmonės pavyzdys. Ši įmonė turi daug sąsajų su kitomis panašaus pobūdžio mūsų šalies organizacijomis. Tokią įmonę pasirinkau siekdamas geresnio įsigilinimo į nagrinėjamą dalyką, kadangi mėsos ir maisto apdorojimo bendrovių Lietuvoje yra labai daug ir todėl daug kas iš mano pažįstamų, tuo pačiu ir aš turime darbo patirties bei esame gerai susipažinę su gamybos procesais vykstančiais tokiose organizacijose. Nepaisant to, kad ši įmonė išgalvota, visa analizė yra paremta egzistuojančių įmonių gamybos procesų duomenimis ir yra adekvati tikrovei.
AB "Varėnos paukštynas" turi 4 vištų dedeklių paukštides, inkubatorinę, 10 paukštidžių broilerių auginimui bei paukščių skerdyklą. Įmonėje dirba 40 kvalifikuotų specialistų ir maždaug 600 įvairaus profilio darbininkai. Tik 40  visų įmonės darbuotojų turi aukštąjį ar specialųjį vidurinįjį išsilavinimą - tai 256 darbuotojai, iš kurių 40 yra tarnautojai, o kiti 216 atlieka žemesnio pobūdžio darbus.
Europos standartus atitinkančiais perdirbimo įrengimais ir pažangiausiomis technologijomis perdirbama du trečdaliai produkcijos ir Lietuvos gyventojams pateikiama dešimčių pavadinimų kokybiškų vištienos gaminių:
1) Atšaldyti viščiukai broileriai.
2) Atvėsinti viščiukai broileriai.
3) Šaldyti ir atvėsinti vištienos pjaustiniai: Šlaunelės, ketvirčiai, blauzdelės, kumpeliai, sparneliai, krūtinėlės, filė, rinkiniai ir kita.
4) Marinuoti gaminiai: Viščiukai broileriai, paniruoti vištienos kepsniai, vištienos kepsniai, vištienos filė pjausniai, dzūkų kepsniai ir vištienos šašlykai.
5) Vištienos dešros ir dešrelės: Pikantiškos dešrelės, kepimo dešrelės, pieniškos dešrelės, vištienos kumpiai, daktariškos dešros, virtos arbatinės dešros, kaimiškos dešros ir vištienos paštetai.
6) Virti - rūkyti vištienos produktai: Viščiukai broileriai, krūtinėlės, šlaunelės, ketvirčiukai, sparneliai, skrandukai.
7) Šaldyti subproduktai: Viščiukų broilerių širdelės, kepenėlės, skrandukai, kakliukai, odelės, galvos, kojos.
8) Kiaušiniai
Kad susiaurinti šio darbo diapazoną pasirinkau konkretaus produkto gamybą – vištienos dešros darymo procesą ir jo valdymą. Vištienos dešrą Lietuvos vartotojams "Varėnos paukštynas" pateikė 1995 metais, pagal europinius standartus įrengusi dešrų gamybos skyrių mėsos produktų gamybos ceche. AB "Varėnos paukštynas" gamina tokias vištienos dešras: Virtą arbatinę vištienos dešrą, daktarišką vištienos dešrą ir kaimišką vištienos dešrą.


Vištienos dešros gamyba:
Visų pirma yra paruošiama žaliava, višta paskerdžiama, nupešama, išdarinėjama.
Mėsa sumalama.
Paruošus mėsą vyksta dešrų formavimas, kuriam naudojami kompiuterizuoti kimštuvai.
Kai dešros yra paruoštos, jos yra verdamos universaliose virimo - rūkymo kamerose.
Penktasis žingsnis virtų dešrų gamyboje yra atvėsinimas.
Gamybos proceso priešpaskutinis žingsnis yra dešrų svėrimas ir fasavimas.
Paskutinis gamybos žingsnis yra realizacija. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-11-14
DalykasMaisto technologijos praktikos ataskaita
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis18 puslapių 
Literatūros šaltiniai5
Dydis90.82 KB
AutoriusStasys
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2007 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasRenatas Morkvėnas
Švietimo institucijaVilniaus Gedimino Technikos Universitetas
FakultetasVerslo vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Materialaus produkto darymo proceso valdymo praktika [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Praktikos ataskaitos
  • 18 puslapių 
  • Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas / 2 Klasė/kursas
  • Renatas Morkvėnas
  • 2007 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą