Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Lietuvos maisto pramonė
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Lietuvos maisto pramonė

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435
Aprašymas

Įvadas. Darbo tikslas ir uždaviniai. Tikslas analizuoti dabartinės Lietuvos maisto pramonės geografiją. Ankstesnių tyrimų ir šaltinių apžvalga. Darbo metodai. Lietuvos maisto pramonė ir jos struktūra. Lietuvos pieno pramonė. Lietuvos mėsos pramonė. Alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų pramonė. Grūdų malimo pramonė. Duonos kepimo bei konditerijos pramonė. Cukraus pramonė. Maisto pramonės gaminių suvartojimas. 1990-2005 metais. Maisto produktų suvartojimo bruožai. Maisto produktų eksportas bei importas. Maisto pramonės problemų analizė bei maisto pramonės perspektyvos. Maisto pramonės problemos. Maisto pramonės perspektyvos. Išvados.

Ištrauka

Maisto pramonės šaka priklauso apdirbamajai pramonei. Maisto pramonė gamina įvairius maisto produktus, kurie tiekiami vartotojui. Kitaip tariant, maisto pramonė užtikrina žmogaus socialinę gerovę. Rinkos ekonomikos sąlygomis gamyba orientuojasi į vartotojų ir jų atskirų grupių poreikius, todėl maisto pramonės pagrindinis uždavinys- patenkinti gyventojų poreikius maisto produktais. Tai ir nusako ir šios gamybinės šakos svarbą šiuolaikiniame pasaulyje.
Maisto pramonė turi plačią ir sudėtingą šakinę struktūrą, nes ją sudaro daugybė gamybos pošakių, kuriems yra būdinga žaliavų ir technologinių procesų įvairovė. Todėl yra gaminama produkcija, kuriai reikia tolimesnio perdirbimo ir gatava produkcija, kuri tiekiama iškarto vartotojui.
Maisto pramonė daugiausia yra susijusi su žemės ūkiu ir tai yra pagrindinė žaliavų bazė maisto produktų gamybai. Kai kurių maisto produktų gamyba reikalauja didžiulių žaliavų sąnaudų, todėl atsižvelgiant į tai, maisto pramonės įmonės išdėstomos arba žaliavų rajonuose, arba prie vartotojų. Taip pat maisto pramonės įmonės palaiko gamybinius ryšius su mašinų, chemijos, stiklo, popieriaus pramonėmis.
Esant tarpvalstybiniams ryšiams, tarptautiniui bendradarbiavimui bei vienijimuisi maisto pramonė turi taikytis prie keliamų reikalavimų, modernizuoti įmonių techniką ir tam tikra dalimi prisideda prie inovacijų plitimo. Šiuo atveju Lietuva yra įstojusi į ES ir maisto perdirbimo įmonės atnaujina savo gamybos technologijas, jas modernizuodamos ir taip pasiekdamos didesnes gamybos apimtis.
Didžiausios maisto pramonės įmonės aktyviai dalyvauja tarptautiniuose mainuose- eksportuoja ir importuoja- taip sukurdamos šalies mokėjimo balansą. O tai rodo aktyvų dalyvavimą pasaulinėje rinkoje, lietuviškų produktų poreikį kitose valstybėse. Taip keliama šalies ekonomika, didinama bendroji produkcija.
Maisto pramonė taip pat susiduria ir su tam tikromis problemomis- rinkos, produktų kokybės, technologinėmis. Todėl Lietuvos maisto pramonė yra aktuali tema nagrinėti moksliniuose darbuose, nes Lietuva nėra didelė valstybė ir maisto pramonė yra viena svarbiausių, nes turi vieną iš aukščiausių bendrosios produkcijos rodiklių. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-02-04
DalykasPramonės ir gamybos kursinis darbas
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasKursiniai darbai
Apimtis34 puslapiai 
Literatūros šaltiniai15 (šaltiniai yra cituojami)
Dydis280.06 KB
AutoriusGintvile
Viso autoriaus darbų13 darbų
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/Dėstytojasprof. S. Vaitiekūnas
Švietimo institucijaKlaipėdos Universitetas
FakultetasSocialinių mokslų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Lietuvos maisto pramone [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 34 puslapiai 
  • Klaipėdos Universitetas / 2 Klasė/kursas
  • prof. S. Vaitiekūnas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą