Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Dvirūšio 75% kviečių malimo technologinio proceso analizė
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Dvirūšio 75% kviečių malimo technologinio proceso analizė

  
 
 
1234567891011121314151617181920
Aprašymas

Santrauka. Įvadas. Analitinė dalis. Grūdų ir jų produktų reikšmė žmogaus mityboje. Kviečių technologinių savybių įtaka miltų gamybos efektyvumui ir kokybei. Technologinė dalis. Dvirūšio 75% kviečių malimo gamybos technologinio proceso analizė. Išvados.

Ištrauka

Pagrindinis žmogaus poreikis yra maistas. Palyginus su kitais žemės ūkio produktais, grūdai turi gana daug maisto medžiagų, todėl tai labai svarbi žaliava maisto pramonėje. Daugiausiai naudojama kultūra yra kviečiai. Jų cheminė sudėtis ir energetinė vertė yra labai gera žaliava miltų gamybai ir iš jų įvairių gaminių kepimui.
Malimas - miltų gamyboje yra technologinis procesas, sudarytas iš operacijų, išdėstytų pagal tam tikrą eiliškumą, kur iš grūdo stengiamasi gauti kuo daugiau endospermos, miltų pavidalų yra susmulkinti visą grūdą į miltus.
Trupinimo proceso pagrindinis uždavinys gauti kuo daugiau kruopelių ir dunstų, o mažiau miltų pradinėse sistemose, o paskutinėse sistemose atskirti lukštą nuo endospermos.
Vėtymo (sodrinimo) procesas susideda iš vėtymo sistemų,kurių pagrindinis uždavinys yra oro sietų pagalba suskirstyti tarpinius produktus pagal kokybę ir atskirti laisvas lukšto daleles . Vėtymo procesą papildo šlifavimo sistemos, kurių paskirtis - atlaisvinti kruopeles nuo lukšto dalelių.
Malimo proceso paskirtis - gauti iš tarpinių produktų maksimalų kiekį miltų, o paskutinėse sistemose išmalti produktą.
Šiuolaikinėmis rinkos sąlygomis kiekviena įmonė, vykdanti grūdų perdirbimą siekia užimti savo produkcija kuo didesnę rinkos dalį. Tai pasiekiama įvairiais būdais, viešas iš svarbiausių faktorių yra produkcijos kokybė, na žinoma ir kaina. Produkto kaina susiveda į savikainą, o siekiant ją mažinti žvilgsnis nukreipiamas į technologinį procesą ir jo galimybes mažinti kaštus. Tai ypač svarbu grūdų perdirbimo įmonėse, nes grūdai yra brangi žaliava. Jie miltų gamybos bendrose išlaidose sudaro apie 90 %. Todėl siekiama išgauti maksimalią miltų išeigą gerą miltų kokybę, naudojant minimalias eksploatacines išlaidas. Norint tai pasiekti reikia kuo labiau optimizuoti technologinį procesą, racionalizuoti jame dalyvaujančių mašinų darbą, jų darbo režimus bei įrengimų apkrovimą. Tačiau didelę reikšmę turi ir grūdo cheminė sudėtis, struktūrinės-mechaninės savybės, technologiniai rodikliai ir t.t. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-02-23
DalykasKita kursinis darbas
KategorijaKita
TipasKursiniai darbai
Apimtis18 puslapių 
Literatūros šaltiniai3
Dydis46.48 KB
Autoriusindre
Viso autoriaus darbų7 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaAleksandro Stulginskio universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word malimo technologinio proceso analize [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 18 puslapių 
  • Aleksandro Stulginskio universitetas / 4 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą