Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Kita>Maisto technologija>Teminio vakarėlio organizavimas: "Flamenko - ugnies šokis"
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

Teminio vakarėlio organizavimas: "Flamenko - ugnies šokis"

  
 
 
123456789101112131415
Aprašymas

Įvadas. Pobūvis, kurį iš dalies aptarnauja padavėjas (rusiškasis aptarnavimo stilius). Banko darbuotojų teminis vakarėlis. Salės planas. Svečių susodinimo planas. Svečių sutikimas. Svečių aptarnavimo sudarymo planas. Valgiaraščio sudarymas. Patalpų paruošimas. Stalų serviravimas. Dekoratyviniai elementai. Svečių aptarnavimo plano sudarymas. Svečių aptarnavimas. Išvados ir pasiūlymai.

Ištrauka

Rengiamas teminis firmos vakarėlis. Tema – Flamenko - ugnies šokis. Pobūvio rūšis – kombinuotas pobūvis furšetas, iš dalies aptarnaujant padavėjams.
Kursinis darbas rašomas siekiant atskleisti aptarnavimo organizavimo įgūdžius ir gebėjimus organizuojant pobūvį.
Darbe smulkiai aprašomas pobūvio užsakymas, valgiaraščio sudarymas, svečių pasitikimas, susodinimas už stalo, aptarnavimo eiga, vakaro programa.
Yra žinoma daug vaišių organizavimo būdų, todėl labai svarbu pasirinkti tinkamą. Šiame darbe išnagrinėsime pagrindinius vaišių organizavimo būdus, kai pobūvis yra furšetas ir iš dalies aptarnaujamas padavėjų. Svarbu tiksliai žinoti ir susitarti su užsakovu, kaip norime priimti svečius. Nuo to priklauso ir tai, kokios mums reikės pagalbos, tai yra kiek mums reikės padavėjų, kokie patiekalai bus gaminami, kokiu būdu bus patiekiami valgiai.
Iš anksto sudarius aptarnavimo planą bus lengviau pasiruošti pobūviui. Taip pat labai svarbu organizuojant pobūvį parinkti tinkamus indus, įrankius, stalo aptiesalus.
Kuo geriau pasiruoš aptarnaujantis personalas, tuo labiau liks patenkinti svečiai ir užsakovas. Juk dažniausiai vaišės organizuojamos ne tam, kad prisivalytų, o daug dažniau pabendrautų, pasikalbėtų, susipažintų.

Tai labiausiai paplitusi rengiamų pobūvių aptarnavimo rūšis. Stalas, prieš ateinant svečiams serviruojamas ir puošiamas gėlėmis. Užkandžiai ir šaltieji patiekalai sudedami ant stalo iš anksto (30 min.prieš prasidedant pobūviui). Ikrai, sviestas, patiekalai drebučiuose, su majonezu, grietine padedami ant stalo prieš renkantis svečiams. Į valgiaraštį įtraukiamas gausus užkandžių asortimentas. Įvairumo dėlei kiekvienam svečiui jų patiekiama po ½ ar 1/3 porcijos. Be šaltųjų patiekalų ir užkandžių, į valgiaraštį įtraukiami karštieji užkandžiai ir karštieji patiekalai bei desertas, vaisiai, kava. Vienas padavėjas aptarnauja 9 – 12 svečių.
Stalai ruošiami ir dengiami taip pat, kaip ir pobūviui, kai visiškai aptarnauja padavėjas. Išankstinė serviruotė gali būti kiek paprastesnė (dažniausiai nededama sekli lėkštė). Deserto įrankiai išankstinėje serviruotėje ant stalo nededami, o paduodami prieš patiekiant desertą. Dėliojant patiekalus ir užkandžius ant stalo, laikomasi tam tikros tvarkos. Jie dedami tam tikrais intervalais viena ar dviem eilėmis kas 6 – 10 vietų. Pirmiausiai dedami šaltieji patiekalai didlėkštėse, kaitaliojant juos pagal rūšis: daržovių, mėsos, žuvies ir t.t. patiekalai aukštose vazose ar salotinėse aukštais kraštais dedami arčiau stalo centro. Dedamų indų dugną reikia gerai nuvalyti. Ikrų vazelės, salotinės dedamos ant lėkštelių. Padažinės statomos ant lėkštelės ąsele į kairę, o šaukšteliai koteliu į dešinę. Į kiekvieną indą dedami įrankiai, skirti patiekalui įsidėti. Lankytojai iš dalies apsitarnauja patys.
Buteliai su gėrimais statomi grupėmis arčiau krašto, vienodais intervalais per visą stalą etiketėmis į svečius. Jei ant stalo vietos nedaug, dalį butelių su gėrimais ar didlėkščių su patiekalais galima statyti ant pagalbinio stalo ir patiekti vėliau. Jei buteliai atšaldyti, po jais galima padėti maža servetėlę. Vynioti butelio į servetėlę nereikia.
Paskiausiai ant duonos lėkštelių ar į bendrą duonos pintinėlę dedama duona. Baigus serviruoti, prie stalo pritraukiamos kėdės.
Svečius pasitinka padavėjai – padeda atsisėsti, įpila gėrimo, pasiūlo užkandžių ir iš dalies juos patiekia (garbingiausiems svečiams) numatytu nuoseklumu. Svečiai prie stalo sėdasi laisvai. Tik garbingiems svečiams siūlomos vietos stalo centre. Jei stalų daug, tai garbingų svečių ir šeimininkų stalas būna centre.
Padavėjai turi iš anksto apskaičiuoti ir pasiruošti reikalingų indų, įrankių kiekį. Tik šiuo atveju reikia remtis ne aptarnaujančių padavėjų (kaip visiškai aptarnaujant pobūvį), o svečių skaičiumi ir produkcijos asortimentu.
Administratorius, remdamasis svečių, užsakytų patiekalų skaičiumi ir asortimentu, nurodo, kokiu nuoseklumu ir kokiuose induose reiks patiekti patiekalus ir gėrimus.
Buteliai atkemšami tik užsakovui matant.
Svečiams susėdus, padavėjai pasiūlo gėrimus. Po to siūlo valgius. Dažniausiai pirmiausia valgoma ikrai su sviestu ar mažai sūdyta žuvis. Pasiūlius ir įdėjus svečiams šių valgių, didlėkštės vėl statomos ant stalo, o tuščios išnešamos iš salės. Vėliau siūloma daržovių, virtos žuvies ar žuvies drebučiuose, žuvies asorti ir vėl siūloma gėrimų. Svečiams baigus valgyti žuvies patiekalus, atsiklausus lankytojų, nuimamos užkandžių lėkštės, įrankiai ir pakeičiami naujais. Kiekvieną kartą patiekiant patiekalą ar keičiant įrankius, atsiklausiama svečio, išskyrus tuos atvejus, kai svečias savo įrankius padėjo kotais į dešinę. Tai reiškia kad svečias jau pavalgė. Po to svečiams siūloma šaltųjų mėsos patiekalų.
Prieš patiekiant karštuosius patiekalus, paruošiamas stalas. Jei svečiai nenueina nuo stalo, įrankiai ir lėkštės keičiamas prie jų. Čia ypač svarbu patyrimas ir greitis, tikslumas, mokėjimas daryti viską be triukšmo, neatkreipiant į save dėmesio. Nuimti tušti buteliai, naudotos lėkštės, įrankiai keičiami švariais. Ant stalo gali likti užkandžių, kurių gali prireikti tiekiant karštuosius patiekalus: šviežių, marinuotų daržovių, sūrios, sviesto. Jei užsakovas pageidauja, kad ant stalo liktų ir kitų užkandžių, juos reikia perdėti taip, kad indai nebūtų pustuščiai. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-03-23
DalykasMaisto technologijos kursinis darbas
KategorijaKita >  Maisto technologija
TipasKursiniai darbai
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai0
Dydis33.16 KB
AutoriusRuta
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas3
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Teminio vakarelio organizavimas Flamenko ugnies sokis [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą