Įvadas. Depresija - kas tai? Kas sukelia depresiją? Kokie depresijos atpažinimo simptomai? Nuotaikos sutrikimų aiškinimas. Psichoanalitinis požiūris. Biologinis požiūris. Genetinė įtaka. Biocheminė įtaka. Socialinis — kognityvinis požiūris. Depresiją gilina netinkami vertinimai. Neigiamos nuotaikos skatina neigiamas mintis ir veiksmus. Užburtas depresijos ratas. Terapija. Psichologinė terapija. Psichoanalizė. Humanistinė psichoterapija. Elgesio terapija. Kognityvinė terapija. Psichoterapijos vertinimas. Biomedicininė terapija. Gydymas vaistais. Elektrokonvulsinė terapija. Psichochirurgija. Psichikos sutrikimų profilaktika.
Asmenybės psichologija, referatas(12 puslapių)
2006-12-22
Darbo tikslas: Išanalizuoti pobūvį furšetą pasirinktoje maitinimo įmonėje ir pateikti rekomendacijas. Įvadas. Esamos padėties analizė UAB "Saulės miestas". Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Pobūvio furšeto meniu parinkimas. Pobūvio furšeto meniu. Stalo serviravimo elementų parinkimas ir paskaičiavimas. Kiti būtini resursai pobūviui organizuoti. Furšeto stalo serviravimas. Svečių aptarnavimas Svečių maitinimo ir aptarnavimo rezultatų analizė. Išvados. Priedas (4).
Kulinarija, referatas(17 puslapių)
2007-01-17
Įvadas. Žemdirbystė. Gyvulininkystė. Bitininkystė. Žvejyba. Medžioklė. Gyvenvietės. Audiniai ir nėriniai. Maistas. Transportas ir susisiekimas. Liaudies medicina. Senovės lietuvių religija ir mitologija. Išvados.
Etninė kultūra, referatas(19 puslapių)
2007-01-17
Įvadas. Produktų derinimo privalumai. Produktų derinimo esmė. Kada valgyti. Kaip derinti maistą. Priedai (3).
Fiziologija, referatas(13 puslapių)
2007-01-17
Įvadas. Nenorintiems po švenčių sirgti pagiriomis medikai pataria negerti. Šampanas — ligos katalizatorius. Įvairių tautų gėrimo ir pagiriojimosi kultūra. Kova dėl vandens. Pataria amerikiečiai. Pasaulio tautų virtuvė. Akupunktūra ir stebuklai. Angliškas variantas. Iki išgertuvių. Po išgertuvių. Išvados.
Medicina, referatas(9 puslapiai)
2007-01-17
Reikalavimai administratoriui (metrdoteliui). Reikalavimai padavėjams. Moterų padavėjų išvaizda. Vyrų padavėjų išvaizda. Profesinė asmens higiena. Bendrosios aptarnavimo taisyklės. Barmeno darbo vieta. Kaip įrengiamas baras? Baro reikmenys. Kokteilių patiekimas. Klasikinių kokteilių receptūros. Originalių kokteilių receptūros. Baro kainoraštis.
Kulinarija, praktikos ataskaita(10 puslapių)
2006-02-28
Įvadas. Vaikų nuo 1 iki 7 metų mityba. Mokyklinio amžiaus vaikų mityba. Moksleivių mitybos problemos. Mitybos rekomendacijos mokyklinio amžiaus vaikams. Darbingo amžiaus žmonių mityba. Darbingo amžiaus žmonių mitybos problemos. Sveikos mitybos rekomendacijos darbingo amžiaus žmonėms. Pagyvenusių žmonių mityba. Svarbiausios pagyvenusių žmonių mitybos problemos. Pagyvenusių žmonių mitybos rekomendacijos. Išvados. Priedai (8).
Fiziologija, referatas(18 puslapių)
2007-01-17
Įvadas. Varškės ir varškės gaminių asortimentas, klasifikavimas. Varškės ir varškės gaminių gamybos technologija. Varškės ir varškės gaminių įpakavimas, ženklinimas ir laikymas. Varškės ir varškės gaminių maistinė ir energetinė vertė. Varškės ir varškės gaminių jusliniai rodikliai. Varškės ir varškės gaminių ydos. Varškės ydos. Varškės sūrių ydos. Išvados.
Kulinarija, referatas(12 puslapių)
2007-01-17
Įvadas. Produkto aprašymas. Varškės ir varškės desertų mikrobiologiniai kriterijai. Varškės ir varškės desertų mikrobiologinio gedimo sukėlėjai ir ydos. Išvados.
Kulinarija, referatas(9 puslapiai)
2007-01-17
Įvadas. Esamos padėties analizė restorane "Senieji rūsiai". Plano ruošimas pobūviui organizuoti. Vestuvių pobūvio meniu parinkimas. Stalo serviravimo elementų parinkimas ir paskaičiavimas. Kiti būtini resursai pobūviui organizuoti. Vestuvių stalo serviravimas. Svečių aptarnavimas. Svečių maitinimo ir aptarnavimo rezultatų analizė. Išvados.
Kulinarija, referatas(16 puslapių)
2007-01-17