Apskaita. Apskaitos rūšys. Apskaitos principai. Apskaitoje naudojami matai. Turtas. Ilgalaikis turtas. Trumpalaikis turtas. Nuosavybė. Apskaitos proceso nuoseklumas. Koreguojantys įrašai. DAL. Sąskaitų uždarymas. Buhalterinės sąskaitos. Sintetinės ir analitinės sąskaitos. Pavyzdinis sąskaitų planas. Dvejybinis įrašas. Prekybinės veiklos esmė. Finansinės ir investicinės veiklos pajamos ir sąnaudos. Bendrieji ir grynieji pirkimai. Bendrieji ir grynieji pardavimai. Parduotų prekių savikaina. Grynasis pelnas. Nuolat apskaitomų atsargų būdas. Periodiškai apskaitomų atsargų būdas. Pagautė. Netekimai. Tiesioginis ir netiesioginis išlaidų įskaitymas į produkcijos savikainą. Atsiskaitytinų asmenų apskaita. Valiutinių operacijų apskaita. Darbo laiko apskaita. Darbo užmokesčio sintetinė apskaita. Darbo apmokėjimo formos. Vidutinio darbo užmokesčio apskaičiavimas. Atostogų suteikimo tvarka ir trukmė. Pašalpos. Dovanos. Premija. Prizas.
Apskaita, špera(8 puslapiai)
2007-05-28
Viešbučio restoranų ir barų serviruotės elementai. Bendros serviravimo taisyklės. Pusryčių stalas. Pietų stalas. Vakarienės stalas. Pobūvio serviruotė. Aptarnavimo viešbučio kambariuose organizavimas. Aptarnavimo ypatumai. Kambarių – apartamentų barų paskirtis. Turistų grupių maitinimo restorane suderinimas, paraiškų parengimas. Parengti vienos dienos meniu (3 kartų maitinimas: pusryčiai, pietus, vakarienė) turistų grupių maitinimui (Kanada, Bulgarija). Vienos dienos valgiaraštis turistams iš Bulgarijos. Vienos dienos valgiaraštis turistams iš Kanados.
Kulinarija, namų darbas(12 puslapių)
2007-05-28
Kambarinės pasiruošimas darbui, valymo, eiliškumo nustatymas. Pagrindinės numerių tvarkymo taisyklės. Kambarinės darbo vežimėlis. Kambarinės įėjimo į kambarį tvarka. Numerio valymas svečiui išvykus. Numerio, kuriame gyvena svečias, valymas. Vonios kambario valymas. Mini virtuvės kambario valymas. Tarpinis valymas. Generalinis patalpų valymas. Dulkių valymas kambariuose (numeriuose).
Turizmas, namų darbas(8 puslapiai)
2007-05-28
Vadybos mokslo raida Lietuvoje. Vadovavimo esmė, vadovavimo teorijos. Vadovavimo esmė. Vadovavimo teorijos. Komunikacijos kliūtys, bendravimo tobulinimas. Komunikacijos kliūtys. Bendravimo tobulinimas. Personalo poreikio planavimas. Verbavimas (telkimas). Personalo poreikio planavimas. Verbavimas 15 Labai emocingas pavaldinys. Kaip jūs pasielgtumėte su tokiu pavaldiniu? Kaip jūs pasielgtumėte su tokiu vadovu?
Vadyba, namų darbas(16 puslapių)
2007-05-28
Varškės patiekalai. Šalti varškės patiekalai. Karšti varškės patiekalai. Varškėčių patiekalų receptai. Varškės apkepas. Virtiniai. Arbata. Vandens kokybės įtaka arbatos skoniui, aromatui. Laiko ir temperatūros įtaka arbatos nuoviro kokybei. Arbatos užplikymas. Angliškas, japoniškas, mongoliškas arbatos paruošimo būdas. Praktinė užduotis.
Kulinarija, namų darbas(9 puslapiai)
2007-05-28