Įvadas. Literatūros apžvalga. Objekto bendra charakteristika. Demografiniai rodikliai. Dekoratyvinių sumedėjusių augalų būklės įvertinimas. Esamų želdinių inventorizavimo duomenys. Objekto funkcinis zonavimas. Daržo augalų ženklinimas. Sutartiniai ženklai. Girininkijos apželdinimo planas. Medelių, krūmų, gėlių kainos. Sodinimo medelių, krūmų ir gėlių išlaidų paskaičiavimas.
Žemės ūkis, kursinis darbas(11 puslapių)
2006-09-19
PowerPoint pristatymas. Dirvožemis. Dirvožemis ir jo sudėtinės dalys. Dirvožemio organinės medžiagos. Humuso reikšmė. Iš armens humuso kasmet netenkama auginant. Augalų poreikis azotui ir įtaka dirvožemio humuso kitimui. Dirvožemio gyvoji dalis. Svarbūs dirvožemio organizmai. Pasaulio dirvožemiai. Ekologinis ūkininkavimas. Intensyvioji žemdirbystės sistema. Subalansuotoji žemdirbystės sistema. Ekologinė žemdirbystės sistema. Svarbu, kad laikytumėtės šių priemonių. Sėjomaina. Pagrindinės sėjomainos taisyklės auginantiems gėles, daržoves, vaiskrūmius ir kt. Pateikiame vieną keturių metų sėjomainos pavyzdį. Kad išsaugotumėte ir palaikytumėte gerą dirvožemio struktūrą ir derlingumą. Lietuvos respublikos dirvožemio apsaugos įstatymas. Dirvožemio ištekliai, naudojimas ir apsauga. Lietuvos aplinkos apsaugos strategija. Dirvožemio apsaugos nuo taršos srityje.
Žemės ūkis, pristatymas(34 )
2006-09-20
PowerPoint pristatymas. Metodo principai ir esmė. Indai ir prietaisai. Eksikatorius. Džiovinimo spinta. Svorio analizės pagrindinės operacijos. Vidutinio pavyzdžio paėmimas. Tirpinimas. Nusodinimas. Filtravimas ir nuosėdų perplovimas. Džiovinimas arba kaitinimas. Aušinimas ir svėrimas.
Ekologija, pristatymas(11 )
2007-01-08
Pieno produktų sudėties tyrimo metodai. Pieno tankio nustatymas. Rūgštingumo nustatymas. Riebalų kiekio nustatymas rūgštiniu Gerberio metodu. Pieno produktų sudėties tyrimo metodai. Baltymų kiekio nustatymas piene modifikuotu refraktometriniu metodu. Pieno užšalimo temperatūros nustatymas termistoriniu krioskopu. Somatinių ląstelių skaičiaus nustatymas. Bendro bakterijų kiekio nustatymas. Inhibitorinių medžiagų nustatymas. Augalinių maisto produktų cheminės sudėties tyrimo metodai. Maisto produktų drėgmės nustatymas gravimetriniu metodu. Mineralinių medžiagų (pelenų) nustatymas. Žaliųjų riebalų ir aliejaus kiekio nustatymas. Žaliosios ląstelienos nustatymas. Cukraus nustatymas. Krakmolo nustatymas. Žaliųjų baltymų nustatymas.
Žemės ūkis, laboratorinis darbas(5 puslapiai)
2007-01-08