Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>40 vietų maitinimo įmonės sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas: kavinė "Laputė"
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

40 vietų maitinimo įmonės sąnaudų ir ekonominių rodiklių apskaičiavimas: kavinė "Laputė"

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738
Aprašymas

Įvadas. Trumpa 40 vietų kavinės charakteristika. Ilgalaikio turto vertės apskaičiavimas. Gamybos apimties ir prekių apyvartos apskaičiavimas. Tiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Netiesioginių gamybos išlaidų apskaičiavimas. Išlaidos pagalbinėms medžiagoms (lpag.m.). Neteisioginės darbo išlaidos. Išlaidos energijai. Ilgalaikio turto vertė ir nusidėvėjimo suma. Išlaidos gamybinių įrengimų priežiūrai. Kitos netiesioginės išlaidos. Veiklos išlaidų apskaičiavimas. Administracinės išlaidos. Bendrosios išlaidos. Pelno/nuostolių ataskaita. Ekonominių – finansinių rodiklių apskaičiavimas.

Ištrauka

Darydama šitą darbą, man labai aktualu sužinoti visas išlaidas, sąnaudas, pelną. Kur bus naudojami pinigai, kiek bus jų išleidžiama darbininkams, žaliavoms, įrangai.
Labai svarbu viešosios įmonės vieta, darbo laikas, aplinka, patiekalų asortimentas ir įvairovė. Vieta turėtų būti gerai žinoma, netoli nuo pagrindinio kelio ar žinomos vietos. Darbo laikas palankus lankytojams. Kavinės aplinka turėtų būti senoviško kaimo imitacija su šiuolaikiniais elementais. Viskas turi būti suderinta, spalvos turi būti ne per ryškios kad nepavarktų lankytojai. Sėdimos vietos patogios, erdvios. Patiekalų pasirinkimas turėtų būti įvairus. Tinkantis vegetarams, vaikams ir vyrams mėgstantiems sočiai pavalgyti.
Maitinimo įmonėse gaminami patiekalai, jų kokybė nenusileidžia namie ruošiamų patiekalų kokybei. Be to sutaupomas vartotojams brangus laikas, jie turi galimybę pakeisti aplinką, pailsėti ir atsipalaiduoti, todėl manau kavinę steigti Lapėse yra perspektyvu.
Po truputį lietuviai sveiką ir sotų maistą pakeičia kebabais, picomis, hamburgeriais ir panačiais valgiais. Todėl šioje kavinėje lankytojai galės sveikai ir sočiai pavalgyti. Patiekalai nebus labai Lietuviški, bet labai panašūs į juos. Taip pat aptarnavimas bus labai aukštos kokybės, kad lankytojai jaustūsi labai patogiai ir galėtų visiškai atsipalaiduoti.
Darbo tikslas:
Geriau suprasti verslo ekonomiką.
Įsisavinti ir pasikartoti skaičiavimus.
Ugtyti nuoseklumą ir atdumą
Išmokti sudėlioti reikiamus dalykus darbo pradžiai.

Darbo uždaviniai:
Įvertinti biudžeto skaičiavimus.
Apskaičiuoti ilgalaikį turtą.
Įvertinti įmonės sąnaudas.
Apskaičiuoti įmonės pelną.
Apskaičiuoti atsipirkimo laikotarpį. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2010-02-11
DalykasPramonės ir gamybos kursinis darbas
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasKursiniai darbai
Apimtis35 puslapiai 
Literatūros šaltiniai8
Dydis148.9 KB
Autoriusevelina
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2008 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasDamalakienė
Švietimo institucijaKauno kolegija
FakultetasTechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word 40 vietu maitinimo imones sanaudu ir ekonominiu rodikliu apskaiciavimas kavine Lapute [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 35 puslapiai 
  • Kauno kolegija / 2 Klasė/kursas
  • Damalakienė
  • 2008 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą