Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Mėsos faršo maišyklių konstrukciniai priežiūros ypatumai
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Mėsos faršo maišyklių konstrukciniai priežiūros ypatumai

  
 
 
123456789101112131415
Aprašymas

Įvadas. Maišymo proceso įvertinimas, maišytuvų paskirtis. Maišytuvai su vertikaliu kubilu. Maišytuvas su sukamu vertikaliu kubilu ir nejudančia mente. Maišytuvas su sukamu kubilu ir sukamomis mentėmis. Maišytuvai su horizontaliu kubilu. Nepertraukiamo veikimo maišytuvai. Valciniai maišytuvai. Maltos mėsos maišytuvai. Konstrukcinių ir kinematinių parametrų pagrindimas. Išvada. Darbas iliustruotas paveikslėliais.

Ištrauka

Ne paslaptis, kad be reikiamos įrangos net ir profesionaliausi gamintojai nepasieks geros maisto kokybės. Ir paprastoje keptuvėje galima paruošti puikius patiekalus, bet turėdami įrengimus,cechai pateiks jums kulinarinius šedevrus, ilgai išlaikys juos kokybiškus ir išvaizdžius. Todėl visi cechai ir gamybos įmonės nori turėti tokius prietaisus kurie palengvina darba ir maistą padarytu patrauklesni. Šitame darbe norėčiau Jus supažindindinti su maišytuvu paskirtimi, maišymo proceso svarba, maišytuvų įvairove ir konstrukciniais priežiūros ypatumais. Taip pat su naujovėmis.

Maišytuvai taikomi įvairiuose maisto pramonės srityse: duonos, makaronų, konditerijos, mėsos ir kitose maisto pramonės šakose. Jie naudojami gaminti tešlai, maišyti ir plakti konditerijos masėms, kremui, grietinei, paruošti dešrų mėsai ir pan.
Plastiškieji produktai gaminami šiais būdais:
1. mechaniškai maišant skysčius ir kietąsias medžiagas, gaunamas klampios masės pavidalo mišinys , vadinamas suspensija. Gana tirštos suspensijos, gerai formuojančios ir išlaikančios suteiktą formą, vadinamos pastomis. Joms būdingas plastiškumas ir slinktis veikiant nežymiai šlyties jėgai. Pastų plastiškumą lemia kietosios medžiagos kiekis suspensijoje ir jos dalelių forma, diduma ir polinkis į dalelių aglomeraciją ( susijungimą, sukepimą). Suspensijos vadinamos pseudoplastniu skysčių, kai jos lėtai teka esant mažam slėgiui, o jam didėjant greitis auga iki tam tikros kritinės reikšmės. Diletantiniu skysčiu vadinama tokia pasta arba suspensija, kuri esant nedideliam slėgiui, teka kaip skystis, o slėgiui padidėjus iki tam tikros kritinės reikšmės, jos klampumas ima staiga didėti, ir tekėjimo greitis mažėja.
2. maišant su kietosiomis medžiagomis, kai maišant vyksta fiziniai, biologiniai, cheminiai procesai, pvz., (duonos tešla).
3. tarpusavyje maišant skystus produktus, kurie maišomi tirštėja dėl vykstančių fizinių procesų arba cheminių reakcijų. Pirmu atveju gaunama klampi emulsija, o antru atveju – naujas produktas dėl cheminės reakcijos, nes maišant padidėja skirtumų medžiagų dalelių sąlyčio plotas.
4. pastos gaminamos maišant kietąsias medžiagas ir trumpais laikotarpiais jas pašildant. Tokie gauti produktai vėliau minkomi specialiomis mašinomis.
Plastiškųjų produktų maišymas iš esmės skiriasi nuo biriųjų produktų maišymo. Maišymo įrenginius pagal principinį konstrukcinį atlikimą galima suskirstyti į dvi grupes ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2009-05-08
DalykasPramonės ir gamybos kursinis darbas
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasKursiniai darbai
Apimtis12 puslapių 
Literatūros šaltiniai11
Dydis871.67 KB
Autoriusorich
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2009 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasD. Marcinkevičienė
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
FakultetasAgrotechnologijų fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Mesos farso maisykliu konstrukciniai prieziuros ypatumai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 12 puslapių 
  • Vilniaus kolegija / 2 Klasė/kursas
  • D. Marcinkevičienė
  • 2009 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą