Šperos.lt > Biologija > Biochemija (15)

Biochemija (15)

www.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.ltwww.speros.lt
9.8
  (
4
atsiliepimai)
Atsisiųsti šį darbą
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
www.speros.lt
Aprašymas:
Žmogaus organizmo cheminė sudėtis. Peptidai, jų biologinė reikšmė. Baltymų I, II, III, IV struktūros ir savybių priklausomybė nuo struktūros. Baltymų rūšinis specifiškumas. Baltymų klasifikacija. Bendra charakteristika. Baltymų biologinės funkcijos. Gamtinių ligandų tipai ir jų sąveika su baltymais. Paprasti baltymai: albuminai, globulinai ir kt. Struktūra ir funkcija. Kolagenas, elastinas. Struktūros ir funkcijos. Lipoproteinai: struktūra ir biologinis vaidmuo. Gliukoproteinai: struktūra ir biologinis vaidmuo. Hemoglobinas ir mioglobinas: struktūra ir biologinis vaidmuo. Imunoglobulinai. Antigenai. Interferonai. Fermentų klasifikacija ir nomenklatūra. Fermentų savybės. Specifiškumas ir termobilumas. Fermentinių reakcijų priklausomybė nuo pH, ir substrato koncentracijos. Fermentų aktyvus centras; jo nustatymo metodai. Fermentų aktyvumo vienetai. Kofermentai, jų klasifikacija, struktūra, biologinis vaidmuo. Alosterinė reguliacija. Fermentų aktyvatoriai ir inhibitoriai. Fermentų konkurenciniai ir nekonkurenciniai inhibitoriai. Jų panaudojimas medicinoje. Imobilizuoti fermentai, panaudojimas medicinoje. Izofermentai: struktūra, savybės. Jų nustatymo diagnostinė reikšmė. Fermentų panaudojimas diagnostikai ir gydymui. Vitaminų bendra charakteristika. Hipovitaminozių priežastys. Vandenyje tirpūs vitaminai. Riebaluose tirpūs vitaminai. Pagrindiniai maisto angliavandeniai, lipidai, baltymai. Jų struktūra, biologinis vaidmuo. Baltymų, angliavandenių, lipidų virškinimas ir rezorbcija. Bendra metabolizmo schema. Gliukozės apykaitos keliai ląstelėje. Aerobinis gliukozės skilimas (bendra schema). Šio proceso reikšmė. Gliukozės skilimas iki piruvato rūgšties. Piruvato rūgšties oksidacinis dekarboksilinimas. Vitaminai, dalyvaujantys pirovynuogių oksidaciniame dekarboksilinime. Krebso ciklas, jo reikšmė. Pentozinis ciklas, jo reikšmė. Anaerobinis gliukozės skilimas. Pieno rūgšties apykaita. Kori ciklas. Glikogenezė. Gliukoneogenezė. Glikogenolizė. Angliavandenių apykaitos sutrikimai. Angliavandenių apykaitos reguliacija. Kvėpavimo grandinės struktūra. Kvėpavimo grandinės inhibitoriai ir diskonjugatoriai. Oksidacinis fosforilinimas. Substratinis fosforilinimas. Tulžies rūgštys, jų funkcija. Trigliceridų ir fosfolipidų biosintezė. Chilomikronai. Lipolizė. Kaskadinis trigliceridų lipazės aktyvinimo mechanizmas. Virškinamojo trakto ir audinių lipazės. Riebalų rūgštys. Beta oksidacija ir energetinė vertė. Riebalų rūgščių su neporiniu anglies atomų skaičiumi oksidacija.
Rodyti daugiau
Darbo tipas:Konspektai
Kategorija:
Apimtis:

12 psl.

Lygis:

2 klasė / kursas

Švietimo institucija:

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas

Failo tipas:

Microsoft Word 38.41 KB

Atrask reikiamos informacijos šiame darbe!Atsisiųsti šį darbą