Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Pramonė ir gamyba>Gamybinės praktikos ataskaita: fermentinio sūrio ir kazeino gamyba "Kauno sūrinė"
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Gamybinės praktikos ataskaita: fermentinio sūrio ir kazeino gamyba "Kauno sūrinė"

  
 
 
12345678910111213141516171819202122232425262728
Aprašymas

Biržų akcinės pieno bendrovės filialo "Kauno sūrinė" įkūrimo ir veiklos trumpa charakteristika. Įkūrimo ir reorganizavimo laikotarpiai. Organizacinė forma. Svarbiausieji pasiekimai. Ekonominiai santykiai. Kapitalo nuosavybės formos ir formavimo šaltiniai. Valdymo formos ir santykiai. Darbo santykiai. Išoriniai ryšiai su šalies ir užsienio partneriais. Ūkinės veiklos kryptys ir specializacija. Gamybinės ir komercinės veiklos kryptys. Ekonominiai (gamybiniai) ištekliai ir jų naudojimo efektas ir efektyvumas. Kapitalo sudėtis ir struktūra, apsirūpinimas kapitalu. Apsirūpintumas žaliavomis. Darbo ištekliai ir apmokėjimas už darbą. Ekonominiai (gamybos) kaštai. Bendroji ir prekinė produkcija. Įplaukos, pelnas ir jų veiksniai. Ūkinės veiklos efektyvumas. Apibendrinimas.

Ištrauka

1970 metais Kaune buvo įkurta VSSPMTI (visasajunginio sviesto ir sūrio pramonės mokslinio tyrimo instituto) Lietuvos filialo eksperimentinė gamykla, kuri buvo Biržų akcinės pieno bendrovės (toliau BAPB) filialo "Kauno sūrinė" pati pradžia. Nuo 1989 metų ši gamykla vadinosi Lietuvos maisto instituto bandomoji gamykla. Tada ši gamykla gamino fermentinius sūrius, sviestą, nenugriebto pieno produktus, cheminius reagentus ir mitybines terpes maisto produktų kontrolės bei kitoms laboratorijoms. 1994 04 07 ši gamykla buvo privatizuota ir pavadinta – akcine bendrove "Kauno sūrinė". "Kauno sūrinėje" buvo gaminami lygiai tokie patys produktai kaip ir anksčiau buvusioje Lietuvos maisto instituto bandomojoje gamykloje.
1997 12 29 akcinė bendrovė "Kauno sūrinė" buvo reorganizuota į BAPB filialą "Kauno sūrinė". BAPB daug investavo į šią sūrinę, ir po rekonstrukcijos ši sūrinė gamina tik fermentinį sūrį ir kazeiną. Vykstant rekonstrukcijai 1998 metų antrą pusmetį buvo sustojusi gamyba ir realizacija, todėl šiame darbe yra pateikti duomenys ne už visus 1998 metus, bet tik už pirmąjį jų pusmetį.

1.2 Organizacinė forma

BAPB filialo "Kauno sūrinė" valdymo aukščiausiame lygmenyje yra direktorius. Jis kaip ir vyriausia finansistė yra tiesiogiai pavaldus BAPB administracijos vadovui.
Žemesniame už direktorių lygmenyje yra jam tiesiogiai pavaldūs šie darbininkai – tai sekretorė mašininkė, komercijos skyriaus viršininkė, ekonomistas, vyriausias inžinierius, darbo saugos inžinierius, vyriausia finansistė, inžinierė technologė, gamybos vedėjas, laboratorijos vedėja ir firminių parduotuvių ir valgyklos vedėja. Komercijos skyriaus viršininkei yra pavaldūs – vadybininkas, tiekėjas, pagalbinių medžiagų ir žaliavų sandėlininkė, kuri taip pat yra pavaldi vyriausiajam ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2005-09-29
DalykasPramonės ir gamybos praktikos ataskaita
KategorijaPramonė ir gamyba
TipasPraktikos ataskaitos
Apimtis25 puslapiai 
Literatūros šaltiniai0
Dydis518.88 KB
Autoriusandrius
Viso autoriaus darbų1 darbas
Metai2005 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaVilniaus Universitetas
FakultetasKauno humanitarinis fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Gamybines praktikos ataskaita [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą